Last news in Fakti

12 Януари, 2017 09:28 2 258 3

Мексико на нож с Тръмп за стената

  • мексико-
  • доналд тръмп-
  • стена

Енрика Пеня Нието отхвърли възможността да финансира строежа на стената

Мексико на нож с Тръмп за стената - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Мексико заяви, че неговата страна няма да плати изграждането на стената, която Доналд Тръмп смята да построи на границата със САЩ, съобщи “Ройтерс“

По време на официалната си пресконференция вчера, Тръмп отново потвърди, че ще строи стена по границата, за която ще плати Мексико. Целта е така да бъде спрян имигрантския поток към САЩ. Новият президент на САЩ заяви, че ако Мексико не финансира стената, той ще блокира паричните преводи на мексиканските имигранти в САЩ към родната им страна.

Енрике Пеня Нието заяви, че отхвърля всякакви опити за влияние върху инвестиционните планове на страната чрез заплахи.

Според външното министерство на Мексико в момента на територията на САЩ има 5.7 млн. имигранти, нямащи документи за гражданство. Нието отрече да е обсъждал строежа на стената с Тръмп. Той беше основно обещание в кампанията на новия президент на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    1 2 Отговор
    В Щатите е пълно с мексиканци,в Мексико е пълно с американци живеещи по ефтино,на слънце и криещи се от закона някой от тях!!!!! Що не се обединят,кВо хубУууу Ше им стане?!?!?

    Коментиран от #2

  • 2 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Така е но има места като Сан Диего и Тихуана където понякога не знаеш от коя страна на границата си ! Не че няма пропускателни пунктове на двата града на практика са еди!
  • 3 бай Хой

    0 0 Отговор
    Боли ма левия крачол и за едните и за другите
Новини по държави: