12 Януари, 2017 10:05 1 485 2

Как сондата Huygens кацна на Титан (ВИДЕО)

  • huygens-
  • наса-
  • титан

НАСА разпространи видео от събитието през 2005 г.

НАСА разпространи видео, което пресъздава спускането на сондата „Huygens“ върху луната на Сатурн – Титан.

Проектът е съвместна мисия на НАСА, Европейската космическа агенция и Италианската космическа агенция. Тя се извършва от Лабораторията за реактивно движение в Пасадена.

Целта е да се изследват Сатурн, неговите пръстени и най-големият му спътник. Мисията започна през 1997 г,, като през 2004 г. корабът „Касини“ влезе в орбитата на Сатурн. През 2005 той изстреля сондата „Huygens“, която се приземи на Титан.

Температурата на спътника е – 180 градуса по Целзий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дисни

    0 5 Отговор
    Страхотна анимация,по - хубава е от филма за кацане на луната

    Коментиран от #2

  • 2 OMG WTF

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "дисни":

    Винаги съм се чудил защо и рушлямците не спретнаха едно филмче как кацат на Луната или даже на Марс (за да изпреварят х'американците)? Сигурно, защото са много честни, почтенни и благородни хорица, които никога, ама НИКОГА! през живота си не са лъгали населението си?