Last news in Fakti

12 Януари, 2017 13:51 1 376 1

Сенатът започна премахването на Обамакеър

  • барак обама-
  • закон-
  • обамакеър

Предстои здравната реформа да бъде обсъдена в Камарата на представителите

Сенатът започна премахването на Обамакеър - 1
Снимка: БТА/AP

Сенатът на САЩ предприе първата стъпка по отмяната на здравната реформа на Барак Обама, известна като „Обамакеър“, съобщи NBC.

Сенатът одобри проектозакона за отмяната на реформата. Това беше едно от основните обещания на новия президент Доналд Тръмп по време на неговата предизборна кампания.

Така беше направена първата стъпка по отмяната на закона. Извършената през 2010 г. реформа в здравеопазването предвижда задължително осигуряване за всички американци.

По-късно отмяната на закона ще бъде гласувана и в Камарата на представителите. И двете камари се доминират от републиканците, които вече заявиха намеренията си за отмяна на реформата.

Доналд Тръмп обяви, че е решен да я премахне. Той обаче заяви, че е готов със закон, който ще може да я замести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Журналист

    0 0 Отговор
    Чезвай по бързо от белия дом бе!!!