13 Януари, 2017 09:49 1 562 4

Министерството на правосъдието на САЩ разследва ФБР

  • министерството на правосъдието-
  • фбр-
  • сащ

Предмет на разследването ще са действията на агенцията около изборите в САЩ

Министерството на правосъдието на САЩ разследва ФБР - 1
Снимка: БТА/AP

Министерството на правосъдието в САЩ ще започне разследване за дейността на ФБР в периода на президентските избори в страната, съобщи „Вашингтон Пост“.

Основен предмет на разследването ще са действията на директора на ФБР около новите информации за изтекли имейли на Хилари Клинтън само седмици преди изборите. Ще се разследва евентуалното изтичане на секретна информация от ФБР и публичните изявление на Коми около случая с Клинтън.

Коми обяви наличието на нови писма със секретна информация от частния имейл на Клинтън само 11 дни преди изборите. Той обяви и възможност за разследване срещу бившата първа дама. Смята се, че този факт е бил решаващ за последвалата победа на Доналд Тръмп.

За теча на информация са обвинявани хакери, свързани с Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    8 3 Отговор
    Ся ко излиза? ФБР командвано от руски хакери които пък са били под заповед на Путин.

    Крава бойс съвсем оплетоха конците.

    Килъри използвала неправомерно и безотговорно електронната си поща, хамерикански висш служител е осъден на 35 години затвор за теча на информация и отгоре на всички тия безспорни факти се хвърлят безпочвени обвинения без доказателства за хакерски атаки. И не се знае какво и колко е хакнато но знаят кой го е хакнал. Не съвсем. Знаят само че хакерите са руски и че ги командва Путин. Е как така пък не знаят кои са тези хакери? Не трябва ли първо да ги идентифицират и тогава да разберат руски лиса от сан ескобар ли са и кой точно ги използва?

    Доживяхме хамитата така да се оплетат че да обвиняват ФБР в подчинение на Путин. Толкова ли е велик?

    Коментиран от #2

  • 2 бай Ганьо

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Очевидно да! Тоя път тъпаците от САЩ много се изложиха, и ще продължават да го правят докато не бъдат ликвидирани като държава някой ден, и тоя ден наближава.
  • 3 goni

    3 0 Отговор
    Значи, значи-ръц!:) Абе, тия хора чуват ли се какви ги плещят!:) Това е страхотен майтап! Руски хакери пробили защитата на хилърито!:) То, че някой е успял успял! Може даже и да е руснак, не че ми се вярва, ама и те имат талантливи хора! Само че да разправяш че работи за Руското правителство без всякакви доказателства! А, и подобен тип хора не работят за правителства! Как досега не са обвинили Джулиан Асандж че работи за Русия не знам!:) Но, пък никога не е късно!:) Да му се чудиш как все още е жив!
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Да ги съдят,иначе утре наякой пак,ще вземе да каже истината,това е недопустимо!