13 Януари, 2017 15:55 2 235 0

Наследникът на "Самсунг" на тежък разпит

  • самсунг-
  • разпит-
  • ли джае-йон-
  • наследник
Наследникът на "Самсунг" на тежък разпит - 1
Снимка: БТА/АР

Наследникът на южнокорейската империя "Самсунг груп" Ли Джае-йон се върна днес у дома след маратонски разпит във връзка с разследването на гигантския корупционен скандал, който свали от поста президента Пак Гън-хе, предаде ТАСС.

През уикенда следователите ще решат дали да настояват за ареста на човека, който ще наследи водещия концерн, за корупция и злоупотреба с власт, обясни говорителят на независимия им екип Ли Кю-чул. Според прокуратурата въпросът вероятно ще бъде решен в неделя, предадава ТАСС.

Ли Джае-йон - вицепрезидент на "Самсунг електроникс", син на президента на групата "Самсунг" Ли Кун-хи и внук на нейния основател, бе разпитван 22 часа по повод подозрения в корупция.

През това време притежателят на 6,2 милиарда долара получи за обяд петдоларово комплексно меню в кутия и нямаше възможност да поспи, отбелязва агенцията.

Излязъл тази сутрин от офиса на разследващата комисия с изпито от умора лице, той не отговори на журналистическите въпроси.

В сряда комисията заяви, че Ли Джае-йон официално е смятан за заподозрян във връзка с шумния корупционен скандал около Чхое Сун-сил, близка приятелка на южнокорейската президентка от 40 години насам. Чхое в момента е изправена пред съда по подозрение, че е била в състояние да влияе върху вземането на решения от правителството и е използвала връзките си с държавния глава, за да изнудва големи компании за пари и услуги, присвоявайки голяма част от астрономическите суми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: