Last news in Fakti

13 Януари, 2017 16:30 3 131 8

Япония показа новия си бронетранспортьор (ВИДЕО)

  • япония-
  • бронетранспортьор-
  • сухопътни сили-
  • тип 96

Сухопътните войски на страната ще заменят старите машини от "Тип 96"

Япония показа новия си бронетранспортьор (ВИДЕО) - 1
Снимка: defence-blog.com

Японското министерство на отбраната разкри новия си прототип на бронетранспортьор. 8-колесната машина е част от проект, разработващ нов клас модулни превозни средства, според DefenseNews.

Програмата има за цел да замени старите бронетранспортьори "Тип 96" на Сухопътните сили за самоотбрана на Япония (JGSDF) с нови, по-усъвършенствани колесни бронирани машини.

Новият модел ще разполага с подобрена защита срещу редица външни опасности като експлозивни устройства, например. Той ще е и по-маневрен от стария "Тип 96". Заместващият бронетранспортьор ще бъде оборудван с по-мощен двигател (10.8 литра, 500 конски сили) и по-подсилено окачване, което ще му даде възможност да носи повече товар. Максималната му скорост на равен терен ще е 100 км/ч.

Разработката на прототипа струва 4.7 милиарда японски йени (около 41 милиона щатски долара). Тестовият период ще продължи до 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тримата от запаса

    7 3 Отговор
    Има силует на танк от първата световна война. От страни е идеална мишена. С такова нещо не бих излязъл на бойното поле. За жандармерията, става.
  • 2 незнайко

    2 3 Отговор
    2016 година имаше клип, как на този нов бронетранспортьор, му падна първото предно дясно колело.
  • 3 Макариченко

    4 4 Отговор
    Ако беше Руски щяха да се носят легенди за него. Щом е японски значи е негоден. Ако пишеше на неГО - сделано в СЪС, щеше да е най-добрия ама...

    Коментиран от #4

  • 4 ссс

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Макариченко":

    Така е, ку беши руски, русуфилчиата по инструкция щяха да квичат кът прасета, но щом е вражески ги нема никакви и мълчат кът пунди !
  • 5 мъжкар

    2 2 Отговор
    Японците имат голям напредък в вного аспекти на технологиите.Но специално разработката на оръжия не е силната им страна.Нека акцентират върху производството на автомобили в това са най-добрите в света.Определено въпеки подигравките на някой хора тук аз лично смятам че това чудо даже не е нужно да се изправя срещу новите руски бтр-и достатъчно а де се пробва срещу бтр-60 който е доста стар и определено тоя ТУКМАК изобразен на снимката ще загуби .
  • 6 Kcaniba

    0 2 Отговор
    )))))
  • 7 шефа

    0 1 Отговор
    Гледах клипа и видях как върви добре по асфалт. Е, вярно, че влезе във водата, но като се потапя до към половината от клипа липсват няколко кадри, може би секунда и в един момент вече излиза. Много неубедително. Не казвам, че не става, а анализирам клипа. Може би е прекалено набутан с електроника. Дано се докаже.
    Нямам нищо против японците. В къщи музикалните ми системи са само японски и други много много не признавам. Но военната техника трябва да е руска. Ефективна, евтина, проста и елементарна за обслужване.
    Мъжкара е прав. Нека произвеждат това в което са най-добри, а да си купят онова, дето не могат да създадат.
  • 8 шефа

    0 1 Отговор
    Пак прегледах клипа, да не би да не се окажа прав. За съжаление обаче излезнах прав. Вижда се как влиза носа бавно във водата. Клипа е прекъснат и след това се вижда как излиза от водата, но са потопени само задните колела. А пък се вижда, че е мокра само предната част на носа на този бронетранспортьор. Явно не се е потопил целия. А, да. И видях да се движи бавно по селски път, не само по асфалт. Не съм бил точен. Явно Камаза от Париж-Дакар ще е по-проходим. Вече 14 години печели първото място.
Новини по държави: