Last news in Fakti

15 Януари, 2017 09:25 729 1

Антитерористична операция в Брюксел завърши с 3 ареста

  • брюксел-
  • антитерористична операция-
  • белгия-
  • арестувани-
  • моленбек-
  • обиск

Претърсени са били няколко адреса, но полицията не е открила нищо

Антитерористична операция в Брюксел завърши с 3 ареста - 1
Снимка Архив АП/БТА

Белгийската полиция е задържала трима души по време на мащабна антитерористична операция, провела се в събота вечер в Брюксел, съобщи АП.

В рамките на операцията са били извършени няколко обиска на жилища в квартал Моленбек в белгийската столица Брюксел, където се укриваха част от терористите, извършили или подпомогнали атентатите в Париж през ноември 2015 г. и в Брюксел през март 2016 г.

Говорител на прокуратурата в Брюксел заяви в събота, че операцията, в която са били претърсени 4 адреса, вече е приключила. По време на обиските не е било намерено нищо подозрително, нито оръжия, нито експлозиви, но трима арестувани все пак са били извикани за разпит.

За няколко часа целият квартал е бил блокиран, тъй като силите за сигурност разположили тежковъоръжени камиони на всички пътища водещи към и извън него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    4 0 Отговор
    А така. Да им скъсат мюсулманския задник. През ден блокади и арести докато се махнат от Европа.
Новини по държави: