Last news in Fakti

15 Януари, 2017 15:09 2 011 10

Саудитски мюфтия: Киното е аморално занимание

  • саудитска арабия-
  • кино-
  • зала-
  • мюфтия-
  • порнография

Присъствието на мъже и жени заедно в залата се счита за неприлично, защото може да доведе до прелюбодеяние

Върховният мюфтия на Саудитска Арабия шейх Абдел Азис бен-Абдала аш-Шейх определи гледането филми в кинозалите за „аморално занимание, в което няма нищо добро“.

Коментирайки ролята на кинозалите в живота на кралството Аш-Шейх заявява: „Ние знаем, че това е морално разложение“. По думите му на екраните се показва твърде много „порнография и аморални филми, които пристигат от чужбина, за да променят нашата култура“.

В момента на територията на Саудитска Арабия няма нито едно държавно кино, само няколко частни (по непотвърдена информяация).

Това се обяснява със строгите правила в обществото, в което са строго регламентирани отношенията между двата пола и приствието на мъже и жени заедно в киното се счита за неприлично, защото може да доведе до прелюбодеяние.

През май в Саудитска Арабия беше забранено на поданиците да си правят селфита с домашни животни, както и да се забавляват с домашни игри и карти с покемони. Властта обяви второто за „пропаганда на ционистки идеи“.

.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пол

    8 0 Отговор
    Абе, г-н шейх, откога движението на мъже и жени заедно е нещо ненормално? Нали твореца създаде Ева, за да е част от живота на Адам, а не да се крие зад пердета на главата и да се обрязва заради луди тирани къде ли не? ти попита ли Твореца дали вашите тирании са правилните? какво питаш едно примитивно духче Алах? та това е името на съзвездие а не нещо велико. За един час астероиден дъжд и мога да го униищожа. но и там има твари и едва ли си струва. Ти попита ли Твореца, дали харесва тия тирании, каквито налагате салафити уахабибита, разни сунити, разни фашисти, комунисти, джихадисти и други? Твореца затова ли създаде Човека, за да го тиранизират разни себеподобни и вместо да работят да го експлоатират каквото правите крале, шейхове, депутати, патриции, василевси, паши, везири, султани, фюрери и други? Заащо не попита Твореца на вселената и Човека, дали не грешите? Ами грешите, аз ти го казвам, макар и непряко! Жената има право да се движи също така свободно както и мъжа! А която и който прегрешават с прелюбодеяние те си знаят! Уж се пишете морални, а се жените по няколко жени, прелюбодействуваге с много деца като животните? Що за морал е това? та вие грешните натрисате тирания над други невинни? това е антибожественно, да знаеш! Аз, що бях преди тая звезда да бъде ти го казвам - не сте прави с вашите забрани!

    Коментиран от #2

  • 2 Патето Яки

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пол":

    Оти се косиш като знаеш че ти мине.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Пол

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Патето Яки":

    Не се кося. Даже сълзи не ми останаха вече, от ядове...е като беля лук кромид си плачкам... Но ме учудва, с каква убеденост разни хорица натрисат личният си кеф над останалитге с манията си за величие и богоибрани? А това е вредно за трезвият разум-мисъл. Защото ти вменява че си нещо ненаказуемо и винаги право. А този, който не се съмнява, дали не греши, няма как да знае дали е прав? - той просто си вярва. А умният винаги се съмнява дали не греши? Защото знае, че вселената е огромна и все нещо може да е пропуснал да вземе под внимание. Аз не веднъж съм грешал никога не съм се смятал за безгрешен. Само ме дразни когато я духам от разни бандити а нямам вина чме ги има..... И ме дразнят бандитите над невинни по света, не само над мен. такива бих трепал с удоволствие, но са толкова много, че няма как. Затова е Правосъдието, за да наказва бандитите в името на мира над невинните. А често то не го прави? Аз не обвинявам имама, че тълкува това по тоя начин - така са го учили. обвинявам СВЕТА плюс себе си, че мълчим и не защитаваме невинните навред. Ние трябва да сме Правосъдието, да не оставяме тирани да мачкат невиинни твари! Ние ЧОВЕЦИТЕ трябва да преборим заблудите догми тирании, тогава ще нтастане така нареченото ХРИСТОВО или ЧОВЕШКО в превод ЦАРСТВО. Това е идеята и на Твореца - света да стане справедлив, да наказва бандитите, за да останат ХОРАТА! Ала все някой ме подиграва и отрича - аз само проповядвам СПРАВЕДЛИВОСТТА на Твореца. но като че ли на малко и
  • 4 ПОЛ

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Патето Яки":

    Яки, пернати братко, ето КЛЮЧА, към справедливо мислене!: - Винаги се поставяй от двете страни на монетата - от ези и от тура; работодател-работник, началник-подчинен, министър-безработен, чиновник-ищец, съдия-подсъдим, обвинител-обвиняем, ловец-животно...! И винаги търси фактите! Само когато разбереш как се чувствува сърната, а не само ти ловеца, ще разбереш СПРАВЕДЛИВОСТТА! Защото бедното животно няма вина, че някакъв примат с пушка искал рогата на елена за трофей, месото и и кожата и за трофей и стреля с пушка за 3000! Когато ти погледнеш и от своя и от противната страна и се поставиш на мястото на другия-то, ще разбереш как се мчувствуватг другите! ХЕто затова няма справедливост и в Саудитскка Арабия и в България - властниците гледат само своят кеф. те не се поставят на положението на другите хора. Депутатите тук лапат, пречат вредят, не се поставят на мястото на стругаря, земеделеца, заварчика...дори и на проститутките. Те искат данъци повече за да лапа те, а не въоръжиха нито БА нито оправиха нещо. Те са същите бандити, макар и по-нетиранични като тия в ОАЕ. Защото гледат само от своя интерес, а не от страната на подчинените си. РАЗБРА ЛИ? Е, ако съм ти бил полезен да нагънеш сивото повече? - радвам се!
  • 5 OMG WTF

    13 2 Отговор
    Гу'син мюфтибрикчия, ходенето в западни държави по какъвто и да е повод също е аморално занимание. Както и живеенето в западните държави. Както и ползването на западни стоки и услуги. За това, моля ви гу'син мюфтибрикчия, стойте си Вие и вашите орди от орки в моралните си държави, живейте си в пещерите, е.*те си козичките и изобщо, ама изобщо не ни се мяркайте пред очите. Ай шъ ти са низнай и джунгала! :@
  • 6 Kcaniba

    4 6 Отговор
    Те там не бяха ли най демократичните!!???
    Свободни и блички по дух на САЩ??
    Не като лощия Асад, Путин и т.н.)))
  • 7 123

    3 0 Отговор
    Киното е кофти "защото може да доведе до прелюбодеяние" Този сигурно правил такива неща в залата и от собствен опит знае какви ги вършат младите. Абе ислямска му работа-режат пишки,пу-ки и какво ли още не..
  • 8 Кики

    2 0 Отговор
    Това, което е написал Пол е съвършено вярно. Ако всички хора разсъждаваха така, светът щеше да бъде прекрасен. Аз съм убеден, че след време, след стотици години, всеки човек ще започне да разсъждава ПРАВИЛНО!!! За съжаление сме още много в началото. Мисля, че светът се движи в правилна посока.

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По думите му на екраните се показва твърде много „порнография и аморални филми, които пристигат от чужбина, за да променят нашата култура“.-тоя мюфтия явно ги гледа най-редовно,най-големия проблем на арабите е двуличието,гледате в очите и ти се усмихва,а в мислите си вече те е заклал.
    Публикувано във факти.бг: Присъствието на мъже и жени заедно в залата се счита за неприлично, защото може да доведе до прелюбодеяние-явно саудитките са яко разгонени,щом погледнат група мъже и вдигат краката?
    Саудицка арабия е основния източник на тероризъм и финансирането му,тия докато ги има на картата мир в света няма да има!
  • 10 Алфата

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кики":

    Но заедно с двустранното мислене, следва да се игнорират всякакви религии, за да са чисти помислите! Точно обратното на попово-имамското преподаване. Иначе по-простичките и психично неуравновесени винаги ще бъдат "преследвани" от християно-мюсюлмански (и други) караконджоли, в полза политическорелигиозного рода! Амин...