Last news in Fakti

16 Януари, 2017 08:18 762 0

Facebook взима мерки за борба с фалшивите новини в Германия

  • facebook-
  • германия-
  • фалшиви новини-
  • отбелязване-
  • докладване

Германските потребители вече ще могат да отбелязват като "фалшиви" публикациите с измислено съдържание

Facebook взима мерки за борба с фалшивите новини в Германия - 1

Facebook въвежда нови мерки за борба с разпространението на фалшиви новини в Германия, съобщи Би Би Си.

Най-голямата социална мрежа в света съобщи, че ще даде възможност на германските потребители да отбелязват публикациите, за които преценят, че са фалшиви.

Публикациите, които са били докладвани като "фалшиви", след това ще бъдат предавани на трета страна, която да ги провери. Ако те бъдат оценени като ненадеждни, ще им бъде слаган етикет "съмнителна информация", който потребителите ще виждат.

От социалната мрежа заявиха, че разследващата медийна група "Коректив" ще бъде първият ѝ проверител в Германия. С течение на времето социалната мрежа ще включи в кампанията още организации.

Това е първата голяма стъпка в борбата срещу фалшивите новини, откакто Facebook обяви, че вече работи по инструменти, чрез които по-лесно да се отбелязват и откриват информации с невярно съдържание, през декември.

Държавни служители в Германия са изразили загриженост, че дезинформацията в интернет може да повлияе на парламентарните избори в страната тази година.

Facebook беше подложен на широка критика, след като някои потребители се оплакаха, че фалшивите новини са повлияли на президентските избори в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: