Last news in Fakti

16 Януари, 2017 15:50 1 471 6

Берлин ще работи тясно с Тръмп

  • берлин-
  • донадл тръмп-
  • ангела меркел

Ангела Меркел чака неговата инагурация

„Ние европейците държим съдбата си в собствените си ръце.“ Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от „Ройтерс“.

Тя коментира изказване на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, който заяви, че ще одобри отцепването на още страни от ЕС. Освен това той заяви, че „Меркел е направила катастрофална грешка с решението си за бежанците“.

„Аз чакам инагурацията на Доналд Тръмп. Тогава разбира се, че ще работим с него на всички нива“, заяви Меркел по време на пресконференция с премиера на Нова Зеландия.

„Неговите възгледи са ни добре известни. Ще видим каква ще е действителната му политика след встъпването във власт. Берлин планира да работи тясно с новото германско правителство. Има противоречия в неговите изказвания. Трябва да видим каква ще е неговата политика“, заяви говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Тръмп встъпва в длъжност на 20-ти януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До Росен Стойчев

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Берлин планира да работи тясно с новото германско правителство.
    То, че Меркел е куха лейка и свири по гайдата на САЩ знаем, ама ... и цитатите в твзи стстия са велики!
    Публикувано във факти.бг: „Неговите възгледи са ни добре известни. .... Трябва да видим каква ще е неговата политика“
  • 2 незнайко

    2 1 Отговор
    „Ние европейците държим съдбата си в собствените си ръце.“ Ако това ни е съдбата с тези мигранти, по добре да го няма ЕС. Досега ни продаваше на САЩ а сега говори друго. Германия, Франция и Италия са способни да се противопоставят на САЩ, но не искат.
  • 3 Kcaniba

    3 1 Отговор
    Този критически подход на Баба Фрау няма да я спаси от изборите!!
  • 4 Меркелизъм

    2 1 Отговор
    Бабичката бедствие може и да иска още да я работят тясно американците, но тоя път освен шутове не вярвам друго да получи !
    Превърна Европа в кочина !
  • 5 Диди

    0 1 Отговор
    Знаем,че Меркел направи грешка спрямо бежанците.Всеки ден Тръмп се изказва,какво щял да промени,във вътрешната и външната политика на Америка.Естественно,това засяга и нас в Европа, и да не забравим,че Англия излиза от ЕС.Всички тези събития ще принудят Европа да се ,,събуди,,и да се направят промени както във външната,така и във вътрешната политика на нашият континент.Ако Европа се разпадне,това ще се хареса както на Тръмп,така и на Путин.Мисля,че Европа ще се справи с трудностите които има ,и ще покаже,че е силна.

    Коментиран от #6

  • 6 Евро швестери

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Силна е но като се махнат гнили ябълки като Меркел и Юнкер.
    Трябват лидери какъвто беше Кол,какъвто беше Митеран.
    Сега някакви баби и гейзери се мъчат да управляват,естествено че няма да върви работата.
Новини по държави: