Last news in Fakti

18 Януари, 2017 20:16 940 0

Майка и дете бяха извадени изпод развалините в Италия

  • италия-
  • земетресение-
  • рихтер

Животът им е вън от опасност

Майка и дете бяха извадени изпод развалините в Италия - 1
Снимка: БТА/АР

Майка и дете бяха спасени след земетресението в Централна Италия, засегнало градчето Кастильоне Месер Раймондо, в провинция Терамо, предаде ТАСС. Те били извадени изпод развалините от пожарникари. Животът им е вън от опасност.

Три мощни подземни труса с магнитуд от 5,3 до 5,6 разтърсиха тази сутрин райони от Централна Италия, вече засегнати от земетресения през август и октомври миналата година. Те бяха последвани от вторичен трус с магнитуд над 5.

Няма данни за жертви и сериозни разрушения. В най-тежко засегнатия от земетресението на 24 август град Аматриче обаче има нови срутвания.

Специалисти от италианската гражданска защита проверяват за разрушения в района. В засегнатите селища са изпратени допълнителни военнослужещи. Работата по справяне с последствията от земетресението обаче се затруднява от лошите климатични условия. Много пътища към планинските селища са затрупани от снега.

В редица градове в областите Абруцо, Марке, Лацио и Умбрия училищата бяха затворени, за да се извършат проверки на сградите. Временно е спряно движението на влаковете по ре


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: