19 Януари, 2017 13:30 1 218 4

САЩ са поканени на преговорите в Астана

  • русия-
  • сирия-
  • сащ

Според Сергей Лавров на тях може да участва всеки, замесен в ситуацията в Сирия

САЩ са поканени на преговорите в Астана - 1
Снимка: БТА/АP

Русия е поканила САЩ на преговорите за примирие в Сирия, които ще се проведат в Астана. Това беше заявено от руския външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

„Вече сме ги поканили. Формата на публичната покана предполага участието на всички, замесени в ситуацията. Това включва и САЩ. Това кой ще участва в тези преговори ще се разбере, след като получим официалните отговори“, заяви Лавров.

Срещата в Астана ще се състои на 23-ти декември. Основни организатори са Русия, Иран и Турция. Москва и Анкара вече заявиха желание САЩ да участват. Иран обаче са против.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Владо

    4 1 Отговор
    Правилно, нека да ги поканят. И без това вече на власт ще е Тръмп така че е просто задължително да се чуе и неговата позиция по въпроса. Ако съвпада с руската ще се разберат, ако пък решат да се правят на големи тарикати ще бъдат отсвирени тотално. Сигурен съм, че ако Обама щеше да е още президент по времето на срещата САЩ нямаше да бъдат поканени.
  • 2 onq s konq

    1 4 Отговор
    Позицията на Америка относно Башар е ясно заявена,както и относно статута на бунтовниците в следващото управление на страната.Така че спокойно срещата може да почва и без нея,а тя ще се "изкаже" по въпросите с допълнителни военни контингенти и въоръжение за подсилване на присъствието си.

    Коментиран от #3

  • 3 бате Владо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Това беше позицията на предишната администрация, струва ми се че тази на Тръмп ще подходи по-различно, неслучайно ги канят. САЩ със сигурност вече разбраха, че в Сирия няма как да свирят първа цигулка и няма да стане това което бяха замислили и заради което създадоха ИД. Ако изобщо искат да са в оркестъра ще им се наложи да го раздават по.внимателно и скромно и с повече уважение към останалите. Ясно е, че не им харесва ама светът не е създаден и не живее с единствената идея да им угажда на тях.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "бате Владо":

    Така си мислиш ти и така си се надяваш по руски начин.Не забравяй обаче,че дори Тръмп да е самият Бог,НАД НЕГО ИМА КОНГРЕС ПЪЛЕН С КОНГРЕСМЕНИ И ТОЧНО ТАМ СЕ ВЗЕМАТ ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕШЕНИЯ за линията на САЩ.А тия конгресмени съвсем не споделят възгледите на "новия шеф" -поне повечето от тях,като доказателство затова са непрекъснатите брожения по улиците във почти всички щати.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания