22 Януари, 2017 07:46 2 499 2

Новата високотехнологична фрегата на Китай (ВИДЕО)

  • фрегата-
  • китай-
  • военноморски сили-
  • източнокитайско море-
  • тип 054а-
  • кораб
Новата високотехнологична фрегата на Китай (ВИДЕО) - 1
Снимки: Wikipedia

Китай разполага с нов военен кораб. На 29 декември фрегатата „Бинжу“, тип 054А, е пусната на вода като част от флота в Източнокитайско море, според снимки на местния сайт „Weibo”. Това е деветата фрегата от този тип, която ще действа в Източнокитайско море.

Флотът на Китайските военноморски сили в Източнокитайско море е най-старият, патрулиращ из тези води. Една от най-съществените му задачи е да осъществи десант на остров Тайван при евентуалното избухване на война. Фрегатите от типа 054А са гръбнакът при всички патрулиращи мисии и ескортиране на транспорт в Източнокитайско море. Всеки един от тези кораби струва около 350 милиона долара.

Стелт фрегатата e оборудвана с противовъздушни ракети „HQ-16” със средна далекобойност. В предната част на кораба е разположена пускова установка с 32 ракети, даваща възможност за противовъздушна и противоподводна отбрана. Разположени са зенитно-артилерийски комплекси “АК-360“, както и вариации на 76-милиметровo оръдие „AK-176”.

Фрегатите от типа 054А са оборудвани със сонар за различни дълбочини, както и с теглени сонарни системи. Също така разполагат и с високотехнологични радари - фазирани антенни решетки „Тип 382“, както и с радари за контрол на открития огън, които позволяват целта да се прихване, дори тя да се намира отвъд хоризонта.

Хангарите на кораба могат да обслужват хеликоптери „Камов Ка-27“ и „Harbin Z-9” и безпилотни летателни апарати. Обхватът на фрегатата е около 3 800 морски мили (малко над 7 000 километра) при скорост от 18 възела. Радиусът на максималното разстояние, което тип 054А може да премине, без да презарежда с гориво, е 12 000 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 USAIZRAEL

    2 0 Отговор
    Защо се развява там и американското знаме?
    Да не са станали приятелчета?
  • 2 БУК

    3 0 Отговор
    Това е американската фрегата "USS China".