Last news in Fakti

22 Януари, 2017 10:34 833 1

Папа Франциск: Нека първо да видим действията на Тръмп и после да го съдим

  • папа франциск-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Той призова президентът да защитава слабите

„Ще видим какво ще направи новият президент на САЩ Доналд Тръмп, преди да го съдим.“ Това заяви папа Франциск, цитиран от „Ел Паис“.

Той подчерта, че не иска „да съди хората предварително“. Той се обяви против търсенето на спасители по време на криза. Папата визира популистките лозунги, които се разпространяват сред политиците в Европа и САЩ.

„Ние търсим спасител, който да ни върне идентичността. Ние се защитаваме със стени и огради от други народи“, заяви папа Франциск.

Папата призова Доналд Тръмп да се грижи за бедните и онеправданите по време на своя мандат. Т

„Днес нашето човешко семейство е обградено от хуманитарни кризи, изискващи далновидни и обединени политически отговори. Моля се вашите решения да се водят от духовни и етични ценности. Такива са оформили историята на американския народ. Вашата нация има ангажимент към човешкото достойнство и свобода в света“, заяви папа Франциск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    0 0 Отговор
    Ваше Преосветейшество, няма начин света да се оправи, ако самите хора до един не се оправят като начин на мироглед, наричете го РЕЛИГИЯ, СВЕТОГЛЕД. А затова са нужни УЧИТЕЛИ НАВРЕД! Хора, които да обяснят на учениците си, останалите, че тези книги библии, Корани и други са написани от хора, а не от Бог, затова е нужно да ги прочетем, осмислим, да не гледаме сляпо на буквално прочетеното, а да разберем, че Мъдростта се добива, когато опознаеш СВЕТА. А света е макрокосмоса и няма начин да го опознаем целият. но принципно можем. Затова, че за да изчезнат войните, трябва да изчезнат неправдите, а тях ги създават политици и интереси. навред ги има с по нещо. Но някои като ДАЕШ и други си присвояват правото да налагат своят кефф с оръжие и кръв над останалите. Това не е човешко. Значи трябва да се ликвидират такива маниаци, без значение етнос те са диктатори терористи. за съжаление имам ного такива индивиди които не искат да се променят. Затова и няма да е лесно да се оправи света.