23 Януари, 2017 03:00 12 089 23

Снайперист проснал трима терористи с един изстрел

  • снайперист-
  • изстрел-
  • терористи

Невероятна история за боец на SAS

Снайперист проснал трима терористи с един изстрел - 1
Снимка: Shutterstock

Снайперист на специалните военновъздушни сили на Великобритания е убил трима терористи на Ислямска държава с един изстрел, съобщи „Дейли Стар“.

При изстрелът куршумът е убил двама терористи на място, а след това е рикоширал в трети. Това е станало през ноември, когато отряд на SAS е събирал разузнавателни данни в отдалечено село.

Представители на британските елитни части осигуряват информация за иракските сили по време на тяхната офанзива към Мосул.

По време на мисията елитните военни са били засечени от стрелци на ДАЕШ, въоръжени с автомати. Снайперистът е бил въоръжен със снайпер L115A, зареден с куршуми Lapua Magnum от 338 калибър.

Името на военния не се споменава. Не е ясно и къде е била проведена мисията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отряд на SAS

    15 23 Отговор
    ДАа, а заради последвалите рикошети искат да го съдят за геноцид, а фирма за флипери го търси за съветник в дизайна!
    Тва отдалечено село да не е павило погребения, след акцията?
    То па верно, че само руснаците бият по пенсионери, сираци, бездомници, болни и незрящи...
  • 2 Васичка Атанасова

    12 33 Отговор
    И НЕГО ЩЕ ГО ПРОСНАТ НЯКОЙ ДЕН
    ОТ ДРУГ СНАЙПЕРИСТ
  • 3 Д'Мин

    14 0 Отговор
    Случаят е от миналата година!
  • 4 123

    10 3 Отговор
    щом за добро ,за мир - значи аллах акбар , а тези трима шейтани ще горят в ада...хахахахаха
  • 5 юху

    18 6 Отговор
    отряд на SAS спокойно можеш да допълниш че не само руснаците бият по пенсионери болни а и герб прави същото спира пенсиите по болест на пенсионери и това е равно на убийство като на болен отнемеш възможността да се лекува адекватно защото без пари не се получава

    Коментиран от #7

  • 6 Боко Таман

    18 2 Отговор
    Ваасичка, човека стреля по терористите, не по невинни хорица... защо да не го аплодираме, вместо такива като теб да го отписват вече? Възможно е и да не го трупяса куршум, а да си се пенсионира и да си чете книжките на някое езеро... По принцип за специалните части трудно може да се обобщи. Има случаи за да не провалят мисията убиват дори невинни хорица. Но тук нещата принципно са от страната на доброито...защото джихадистите сеят глобално зло. Браво на човека. САС са много голбеми специалисти, там не оцеляват бюрократчета. Това са закалени в битките части, където опита ъе огромен. Тия са голяма работа. Браво на войника, отървал е света от трима бандюги! Е затова са създадени, лошо ли е?

    Коментиран от #21

  • 7 Лъчо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "юху":

    Великият Банкянски Рамбо е поредната бюрократично номенклатурна връзкарска пионка, поставена зад ас лужи. Колкото и да го раздава герой с огромните си бицепси, страха му от мафиотите от ДС зад кулисите е очевиден.. За страха му от ФБР и ЦРУ да не говорим. И ако не бе приел да служи, нямаше да е толкова нафукан. Но за пред журналистките наистина е Батманн. за пред нас прецаканите овце, дето му повярвахме не чини и за селски пич даже. На нас не ни трябват Рмабовци за министри, рамбовци си има военни ченгета достатъчно. На нас ни трябват почтенни справедливи полезни нан ас управници - това, което почти всички тук начело не са... И колкото и да ме е срам три пъти вотирах за Винету. Но той се закле, че ще играят справедливо почтенно? Е опитах се да повярвам и? ами номенклатурите партиите си менят, но нрава не. Цялата компания в парламента без малцина като Ташева са си соаре келепир. Пък вече няма да вярвам на никого след като 28 години ме лъгаха. Аз нямам вече здрави мозъчни клетки, за да се косяь повече а и косите ми побеляха от тия.
  • 8 Чакалов

    5 1 Отговор
    -Е,чак такова не Бях чувал-всичко друго(почти)-"Не бягай от снайпериста-Ще умреш уморен"-Брат снайперист..... ;)
  • 9 Грую

    3 1 Отговор
    И как точно е доказано, че с един куршум са убити и тримата?....много ми е трудно/невъзможно да повярвам, че куршум може да мине през две тела/глави, да рикошира, и все още да има някаква енергия, с която да успее да убие и трети човек!

    Коментиран от #19

  • 10 ссс

    10 1 Отговор
    Те за такива случаи народа казва, с един куршум три заека !
  • 11 Тодор

    4 0 Отговор
    Кой,къде,кога и пр. не се споменава!Дали е вярно или е само пропаганда!
  • 12 Някой снайперист

    4 3 Отговор
    338 Lapua Magnum е брутален патрон ... Иначе оръжието е AWP от Counter Strike ...

    Коментиран от #22

  • 13 запознат с английската пропаганда

    16 4 Отговор
    Не са трима повече са !!! Рикуширалия куршум се забива във варел пълен с бензин ,който експлоадира и убива още 12 на място !!! Следва пожар при,който загиват още 23 терористи !!! Тези англичани ако не се лъжа през първата световна казваха на войниците си ,че българите са канибали !!!направете си сами извода дали може да им се вярва !!! Защо англичаните да трепят отрочето си ?
  • 14 Патето Яки

    13 6 Отговор
    Обикновен убиец, що търси в чужда окупирана държава.
  • 15 iiii

    12 1 Отговор
    Тия май са пуснали Чък Норис в запас.
  • 16 ОняСВинтовката

    7 5 Отговор
    Братлета, играех Sniper - Art of Victory, случваше се двама да просна, ама за трима дори в иглата е мираж. Това ми намирисва на PR.

    Коментиран от #18

  • 17 БАТЕ ЖОРО

    4 0 Отговор
    икономия на муниции
  • 18 jambazina

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ОняСВинтовката":

    @ОняСВинтовката

    Е оня Спас от САС явно вече е превъртал играта един път и е надобрел.
  • 19 gest

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Грую":

    WWII - Лопянската гора- по трима са застрелвани с 1 куршум . Куршума-съветско производство,медена обшивка, армейски . Пистолет ТТ....според американците копие на Колт 1911 г.... .Регистрирани случаи според разследващите през 1942г -повече от 20.
    Щом с пистолета може...вероятно с по-голям калибър,макар и от далеч пак трябва да може.
  • 20 Грую

    2 0 Отговор
    Едно е да се наредят трима един зад друг и да се прострелят от упор, а съвсем друго с един куршум да се уцелят трима човека, произволно разположени в стая/укрепление, и най-вече да има рикошет преди третия - от гледна точка на теорията на вероятностите звучи абсурдно!
  • 21 Васичка Атанасова

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Боко Таман":

    ДОСТА филми си гледал това с езерото и книжката
    щом е взел снайпера и отишъл в чужда държава не ми го хвали

    Коментиран от #23

  • 22 Прекалено късо име

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Някой снайперист":

    Интересно е какво ще кажеш за .5 BMG
  • 23 Боко Таман

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Васичка Атанасова":

    Вярно не е правилно войник да ходи в чужда страна, защото и там хората си имат правото да живеят както искат, стига да не са канибали и други изроди!! Но в случаят с ДАЕШ и талибаните тук нещата са глобални. Тия зомбита искат световен халифат простотия, значи света има правото дас пре тая простотия...! Значи всички трябва дас ме съпричастни срещу тия бандюги! Е, САС са специално звено, което това му е работата и явно сап ратили от тях там. Е, какво лошо има, че са убили няколко джихадисти маниаци? Та това са маниаци войнствуващи да сеят терор... Тук такива 5 векас а клали и грабили българският народ. Сред такива е имало и турци и албански мародери и цигански банди и дори българи като Спас Турчев бандити не един. Какви ли не бандити има по света? Е сега нашите го правят в парламента и по бюрата навред... А битовите кражби са повече от ромлянски индивиди извършени то в селата не останаха други освен пенсионери и ромляни. Но не е въпроса в етноса, а във възпитанието. ДАЕШ или ИДИл или ИД както я наричат групировката са бандити. защо ги харесваш и си против САС тогава? САС не са дошли да те тормозят? Ние сме съюзници в НАТО и освен това, САС са срещу ДАЕШ. Вие женорята с вашата крива женска състрадателност към изроди и жестокост към невинни оплескахте света. Затова сега животните са повече от хората в човешки вид. И змията Богородица се застъпи за вандалите и прати сина си Йисус на кръста. Нямате мерило зас праведливост жените повечето. То и повечето мъже май
Новини по държави: