Last news in Fakti

24 Януари, 2017 07:21 1 350 1

Тръмп не бърза да мести посолството на САЩ в Израел

  • израел-
  • посолство на сащ-
  • йерусалим-
  • тел авив-
  • мирно споразумение-
  • близък изток-
  • доналд тръмп

Най-важният приоритет на САЩ е постигането на мирно споразумение в Близкия изток

Тръмп не бърза да мести посолството на САЩ в Израел - 1
Снимка Архив АП/БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не смята да прибързва с преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в Йерусалим, съобщи MSNBC, позовавайки се на източник от президентската администрация.

Според източници от Белия дом, към момента приоритет за Тръмп в региона е постигането на мирно споразумение в Близкия изток.

Президентът на САЩ не възнамерява да поема рискове в сегашната несигурна ситуация в региона, така че евентуалното преместване на американската мисия в Израел е на заден план. Основен приоритет на външната политика на новия президент е постигането на мирно споразумение между враждуващите страни в региона, заявява източник от президентската администрация.

Говорителят на Тръмп, Шон Спайсър също заяви, че преговорите за преместването на посолството са в „много ранни етапи“.

По-рано от администрацията на Барак Обама предупредиха, че едно преместване на посолството от Тел Авив в Йерусалим, няма да бъде конструктивно за постигането на мир между Израел и палестинците, а по-скоро ще породи още напрежение, което също така би могло да навреди на американската политика в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    3 2 Отговор
    Израел трябва да престане с това застрояване,иначе няма да има мир.Скоро прогониха много бедуински семейства от домовете им,даваха как булдозерите сринаха всичко,за да строят къщи за израелците.Хората плачеха и казаха,че нищо не им остана вече.Беше трагично.Имаше израелци,които се изказаха,че не одобряват това което прави Нетаняху,казаха,че палестинците са бедни и сега им отне и домът.Някои държави са признали Палестина за суверенна държава.Палестина трябва да бъде призната от света като самостоятелна държава.