Last news in Fakti

24 Януари, 2017 08:57 1 394 0

Новият директор на ЦРУ е Майк Помпео

  • цру-
  • директор-
  • сенат-
  • избран-
  • сащ-
  • майк помпео

Конгресменът от Канзас беше избран с 66 гласа "за" от членовете на Сената

Новият директор на ЦРУ е Майк Помпео - 1
Снимка АП/БТА

Сенатът на САЩ даде своето одобрение за избрания от Тръмп кандидат за поста на директор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ), съобщи Си Ен Ен.

Номинацията на бившия конгресмен от Канзас Майк Помпео беше одобрена с 66 гласа „за“ срещу 32 „против“. Единственият републиканец в опозиция се оказа сенатор Ранд Пол, а изненадата дойде, когато сенаторът демократ с леви убеждения — Бърни Сандърс изрази пълната си подкрепа за избирането на Помпео за шеф на ЦРУ.

По време на проточилото се гласуване, някои демократи се опитаха да се противопоставят на избирането на бившия конгресмен от Канзас, заявявайки, че до сега той не е заявил ясни и категорични позиции по отношение на въпроси като изтезанията, наблюдението и руската намеса в американските президентски избори.

Много от членовете на Сената се опасяват, че след поемането на поста Помпео ще въведе някои промени в закона за следенето, които ще дадат по-големи правомощия на службите да се месят в личния живот на хората, както и че ще одобри използването на специални техники при разпит, които според мнозина са равносилни на мъчения и изтезания.

Няколко часа след утвърждаването Помпео положи клетва пред вицепрезидента Майк Спенс.

Като конгресмен 53-годишният Майк Помпео представляваше щата Канзас. Той е известен с острата си критика срещу Русия и е на мнение, че Москва се държи агресивно.

Той ще оглави ЦРУ в критичен момент за националната сигурност на САЩ, след като бюрото се озова в центъра на скандала за хакерските атаки по време на президентските избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА