Last news in Fakti

25 Януари, 2017 10:23 958 0

Издирват още един помагач на касапина от "Реина"

  • истанбул-
  • реина-
  • турция-
  • атентат

Предполага се, че именно този човек е предал на Машарипов заповедта за атаката

Издирват още един помагач на касапина от "Реина" - 1
Снимка: БТА/АР

Турската полиция издирва още едно лице, за което се твърди, че се е срещнало с нападателя от истанбулския клуб "Реина" Абдулгадир Машарипов, който в новогодишната нощ уби 39 души и рани близо 70.

Предполага се, че именно този човек е предал на Машарипов заповедта да извърши атаката. По данни от следствието издирваният е пристигнал в Истанбул от бастиона на "Ислямска държава" в Сирия Ракка.

Същевременно продължава разпитът на атентатора, който беше заловен жив при операцията на турската полиция в квартал Есенюрт. Разпитват се още 50-ина души, за които има подозрения, че са свързани с джихадистката групировка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: