25 Януари, 2017 15:49 1 155 0

Сенатът утвърди Ники Хейли за посланик на САЩ в ООН

  • ники хейли-
  • сенат-
  • номинация-
  • посланик-
  • сащ-
  • оон-
  • доналд тръмп-
  • републиканци

Губернаторът на щата Южна Каролина беше първият избор на Тръмп за поста

Сенатът утвърди Ники Хейли за посланик на САЩ в ООН - 1
Снимка АП/БТА

Сенатът на САЩ, където мнозинство имат републиканците, даде силен тласък на стремежа си да утвърди кабинета на президента Тръмп, с утвърждаването на Ники Хейли за посланик на САЩ в ООН, обявиха американските медии.

45-годишната Хейли беше номинирана от Доналд Тръмп още през ноември, а при сегашното гласуване тя бе одобрена с почти пълно мнозинство — 96 гласа „са“, срещу 4 „против“.

Хейли ще е и част от екипа президентски съветници, които ще отговарят за националната сигурност.
Макар представителите на Демократическата партия в Конгреса явно да се противопоставят на всяка номинация, направена от Тръмп, в този случай не възразиха.

Сенаторът демократ Бен Кардин, член на сенатската комисия по международни отношения, заяви, че се е успокоил от "моралната чистота" на Хейли и че тя ще се застъпва за човешките права и демокрацията, както в рамките на ООН, така и в новата президентска администрация.

"Тя ни даде увереност, че ще говори високо в залата на кабинета", заяви сенаторът от Мериленд, след като Комисията одобри номинацията.

Хейли, която е дъщеря на индийски имигранти, бе първата жена, избирана за губернатор на щата Южна Каролина, както и първият губернатор в този щат от малцинствен произход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА