Last news in Fakti

25 Януари, 2017 21:27 1 196 3

13 души признаха, че са подготвяли преврат в Черна гора

  • черна гора-
  • преврат-
  • мило джуканович

Тринайсет сръбски граждани, заподозрени в подготовка на преврат в Черна гора в деня на парламентарните избори 16 октомври, сключиха споразумение с прокуратурата и признаха вината си, предаде ТАСС.

Според черногорския в. "Побиеда", повечето от заподозрените са подписали споразумението и скоро ще бъдат изправени пред съда, но прокуратурата не иска споразумение с Братислав Дикич, бивш началник на сръбската жандармерия, тъй като той е заподозрян в координация на действията на групата.

Ако споразумението с прокуратурата бъде одобрено от Върховния съд, тринайсетте обвиняеми ще получат присъди от 3 до 5 месеца затвор.

В деня на парламентарните избори в Черна гора бяха арестувани 20 граждани на Сърбия, включително бившият началник на сръбската жандармерия Братислав Дикич, по подозрение, че подготвяли терористични актове.

На 6 ноември главният специален прокурор на Черна гора Миливое Катнич заяви, че група граждани на Сърбия, Черна гора и Русия са се опитали да извършат терористичен акт на 16 октомври. По думите му организатори на тази група са руски националисти, които смятали, че властта начело с премиера Мило Джуканович не може да се смени чрез избори, а трябва да бъде свалена със сила.

В хода на разследването Черна гора обвини двама руски граждани във финансиране на опита за преврат и планиране на убийство на тогавашния премиер Мило Джуканович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    6 2 Отговор
    Я ги виж миролюбивите русо-сърби, уж черногорците братя, славяни, а те искали тер-акт да им спретнат ! Впрочем, къде са Kcaniba, Сноудън, Д'Мин, Кроко и останалата русофилня ? Ако беше тая новина за някой руски самолет-кораб-танк, въртолет, ракета, щяха да си счупят пръстите от писане на простотии ! Но уви, тук ги няма никакви, траят и мълчат кът пунди.
  • 2 Балкански

    6 3 Отговор
    Тук са пробвали по бърз вариянт . Всичките видяхме че успяха в крим ,а в ДОНБАС още се мъчат да вкарват сибирска демокрация. Черна Гора е малка държавичка , ама и нашата държава не е голяма . Проблемът е , искат да се плаща вече в долари.
  • 3 рамзес III

    4 0 Отговор
    Путин не е виновен !!!