26 Януари, 2017 10:17 1 309 2

Безплатно в градския транспорт на Будапеща

  • будапеща-
  • унгария-
  • смог-
  • замърсяване

Причината е силно замърсеният въздух в унгарската столица

Безплатно в градския транспорт на Будапеща - 1
Снимка: БТА/АР

Шофьорите, които са принудени да оставят колите си у дома заради смога в унгарската столица Будапеща ще имат правото да пътуват в градския транспорт безплатно. Това решение приеха членовете на градския съвет на Будапеща, предаде ДПА.

В понеделник кметът Ищван Тарлош постави Будапеща под тревога заради смога. Колите, които замърсяват най-много въздуха, бяха забранени в дните на тревога заради смога в интервала между 6 ч. сутринта и 10 ч. вечерта.

За да не са недоволни техните водачи, общинските съветници решиха, че в дни на тревога заради смога в Будапеща, шофьорите ще могат да пътуват безплатно в градския транспорт, ако представят регистрационен документ за колите си, който потвърждава, че те попадат под обхвата на забраната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 2 Отговор
    Да взимат пример от пловдивския кмет тотев - местиш измервателната станция от на-натовареното крастовище в някой парк в покрайнините на града и .... воаля, въздуха става чист!
  • 2 Кислорода

    1 0 Отговор
    Отдавна мечтая за безплатен гр. транспорт . София без автомобили. Това ми харесва ,без това си нямам кола,а колеко .
    СОФИЯ БЕЗ АВТОМОБИЛИ.
Новини по държави: