26 Януари, 2017 13:47 2 725 0

Жан-Клод Юнкер поздрави проф. Огнян Герджиков

  • огнян герджиков-
  • жан-клод юнкер-
  • ек-
  • българия-
  • служебен премиер-
  • служебно правителство

Председателят на ЕК пожела успех на служебния кабинет в този ключов момент за България

Жан-Клод Юнкер поздрави проф. Огнян Герджиков - 1
Снимка архив АП/БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави професор Огнян Герджиков за назначението му като служебен премиер на България.

В социалната мрежа Туитър Юнкер написа на български: „Поздравявам проф. Огнян #Герджиков за новата длъжност като премиер на #България в този ключов момент за страната и му пожелавам успех.“

Жан-Клод Юнкер поздрави проф. Огнян Герджиков

Под краткия поздравителен адрес към служебния премиер, който утре трябва да встъпи официално в длъжност, Юнкер публикува и официалното писмо, което е изпратил до Герджиков.

"Вашето служебно правителство встъпва в длъжност в изключително важен момент за България и за Европейския съюз", пише председателят на ЕК и му напомня, че той носи отговорността за провеждането на свободни и честни избори, които да поддържат доверието на хората в държавните институции и политиците. "Това е предизвикателство, но за справянето с него можете да разчитате на Европейската комисия", пише още Юнкер.

Той припомни, че тази година се навършват 10 години от присъединяването на България в ЕС и заяви, че с нетърпение очаква да работи с проф. Герджиков по всички, важни за българския народ, въпроси.

Жан-Клод Юнкер поздрави проф. Огнян Герджиков


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА