26 Януари, 2017 14:42 1 255 4

Рахой се страхува от разруха на Европа

  • мариано рахой-
  • избори-
  • европа

Той се притеснява от изборите във Франция и Германия

„Победа на популистите във Франция и Германия ще значи разруха за Европа.“ Това заяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от испанските медии.

Президентските и парламентарните избори в двете страни ще са през тази година. В Германия има опасения за силен резултат на радикалната партия „Алтернатива за Германия“. Във Франция пък по всичко изглежда, че лидерът на националистите Марин льо Пен ще стигне до балотаж. В кампанията си тя настоява за референдум за излизането на Франция от ЕС.

„Победа на радикалите в тези две страни ще значи унищожението на Европа. Дори не искам да си мисля за това. Г-жа Льо Пен вече обяви плановете си за референдум. Тя иска Франция да напусне Европа. Тя смята, че ЕС е причината за всички нещастия. Иска ми се тя да посети останалата част от света.

Убеден съм, че нещата ще се развият правилно в Германия. Надявам се, че няма да има проблеми във Франция. Това е решаващо за бъдещето на Европа. Изборите във Франция и Германия трябва да протекат добре“, заяви Рахой.

Той вече отдаде предпочитанията си за кандидата на френските консерватори Франсоа Фийон за следващ президент. Изборите във Франция ще се проведат на 23-ти април и 7-ми май. Тези в Германия са насрочени за септември. Очаква се националистите в Германия да спечелят между 12 и 15% от вота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    2 2 Отговор
    Недей така бе Марианчо,ще вземе да излезе ,че преди ЕС пак е било разруха...??
  • 2 goni

    2 1 Отговор
    Мдаа!!! Де Марин Льо Пен ще е посетила останалата част от Света!:) Бедно, просто селско момиче дето се е родило в Прованс и там ще си остане!:) Разбира се не само на испанците и на нас българите не ни харесва, ама какво от това?!:) Тоя път се справихме изключително точно и бързо и доказахме не само на теория, а и на практика че който се е хванал с нас-"бял ден не е видял"! Лека му пръст на ЕU! Въпрос на време е да се спомине! А, какво ще правим от тук нататък?! Това, което сме правили винаги! Винаги с тоя който изглежда най-силен! Кой знае защо той винаги губи! Много ми е интересно, кой ще е следващият мераклия! Изглежда не само ние, а и останалите народи не се учат от Историята! То, пък кой ли дава пет пари за нея!:)
  • 3 123

    3 1 Отговор
    Нови опорни точки " Ако не сме ни ,чака ни разруха и глад" Също беше и с Тръмп , голяма врява от всички платени медии , а народа каза -да го д.хате..

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Именно, това е истината.
Новини по държави: