26 Януари, 2017 15:14 1 338 0

Салах Абдеслам не успял да се взриви в Париж

  • салах абдеслам-
  • експлозив-
  • париж

Експлозивите му дали дефект

Салах Абдеслам не успял да се взриви в Париж - 1
Снимка: БТА/АP

Салах Абдеслам не е успял да активира своя колан с експлозиви по време на атентатите в Париж, съобщи RTL.fr.

Абдеслам е единственият оцелял от терористите, извършили атаките на 13-ти ноември, 2015 г. Той е считан и за организатори на атентатите.

До сега се смяташе, че в хода на атаката Абдеслам сам е решил да не взривява колана си. Оказва се обаче, че взривното устройство е дало дефект. Това той е споделил на свой сътрудник, който го е укривал преди да го открият в белгийския квартал „Моленбек“.

Абдеслам е заявил, че се е гордее с брат си Брахим. Той се взриви по време на атентатите във френско кафене.

Абдеслам е искал да получи взривове от своя сътрудник. Той е планирал да се взриви в момента, в който полицията го задържи.

Терористът беше задържан през май миналата година. В момента той се намира в единична килия във френски затвор. Преди време медиите се добраха до негово писмо. В него той заявява, че не съжалява за случилото се. В момента Абдлеслам отказва да сътрудничи на съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: