Last news in Fakti

27 Януари, 2017 15:39 1 018 2

Фийон се отказва от президентската надпревара, ако бъде разследван

  • фийон-
  • разследван-
  • франсоа фийон-
  • франция-
  • пенелопе фийон-
  • злоупотреби

Кандидатът за президент на Франция, отрича твърденията, че съпругата му неправомерно е получавала заплата като негов асистент

Фийон се отказва от президентската надпревара, ако бъде разследван - 1
Снимка АП/БТА

Франсоа Фийон увери френските избиратели, че ще се оттегли от президентската надпревара ако срещу него започне криминално разследване за финансови нарушения, пише в. Le Monde.

Фийон е в центъра на медиен скандал заради твърденията, че в продължение на години е плащал на съпругата си да бъде негов фиктивен парламентарен сътрудник. Според сатиричното издание Le Canard Enchaine, съпругата на кандидата за президент — Пенелопе е получила около 500 000 евро за работа, която реално не е вършила.

В интервюто, което даде пред телевизия TF1, кандидатът на Републиканската партия отрече твърденията за измами и заяви, че работата на съпругата му е била "реална и легална".

Десният кандидат обясни, че Пенелопе Фийон е работила за него "всеки ден." Тя е коригирала речите му, срещала се е с безброй хора, които са искали да получат мнението му по определени въпроси и е присъствала на множество демонстрации и среща, на които той не е можел да иде.

Фийон заяви, че срещу него се води „мръсна кампания“ заради кандидатурата му за президент и обеща да предостави на прокуратурата доказателства, че съпругата му не е престъпила закона.

"Само едно нещо би ми попречило да бъда кандидат: ако моята чест бъде накърнена, ако официално бъда разследван" от съдия, каза 62-годишният политик.

Фийон е е основният претендент за мястото на Франсоа Оланд в предстоящите президентски избори през април и май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    1 2 Отговор
    Абе, тия французи!:) Чавка им е изпила акъла!:) Човека уредил жената на работа! Браво! Вместо да го поощрят те искат да го съдят!:) Ама, не вършила работа!:) Стига бе! Питайте го колко много работа е вършила!:) Де да имаше повече такива мъже!:) Всички жени щяха да бъдат доволни и щеше да настъпи мир и любов на Света!:)
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Гони,какви фантазии имаш?Във Франция законът разрешава да вземаш на работа близки,роднини и пр.Тук става въпрос,че жена му не е работила,а е получавала правителствана заплата.Фийон ако е честен,би тлябвало да бъде съгласен да има разследване,а той сега ,,изнудва правителството,,...ако правите разследване,няма да кандидатирам.Той знае,че има опасност партията на крайнодесните ,,Национален фронт,,да ..спечелят високи проценти в парламента и ,че той е този,на който французите ще дадат повече гласове и това а причината за ,,изнудването,,.Я да изчезне тоя мошенник.Французите да изберат Мануел Валс.
Новини по държави: