Last news in Fakti

30 Януари, 2017 08:32 1 091 5

Македония остава без правителство

  • македония-
  • правителство-
  • избори

Изтече срокът за формиране на ново правителство в Македония

Македония остава без правителство - 1
Снимка: БТА/AP

Срокът за формиране на ново правителство в Македония изтече в полунощ, без да бъде постигнато споразумение между ВМРО-ДПМНЕ и партията на етническите албанци "Демократичен съюз за интеграция", съобщиха от ДПА, цитирани от БНР. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски обяви, че произвеждането на нови избори ще бъде зряло решение за преодоляване на кризата. Според него, всяко друго решение би довело само до нови конфликти във вече разделеното общество.

По-рано вчера Демократичният съюз за интеграция, най-голямата политическа партия на етническите албанци и дългогодишен коалиционен партньор на ВМРО-ДПМНЕ, обяви, че не може да вземе ясно решение за коалиционно правителство с партията на Груевски.

На 9 януари президентът Георге Иванов възложи мандат за съставяне на правителство на Никола Груевски, чиято партия ВМРО-ДПМНЕ спечели най-много гласове на предсрочните избори на 11 декември. Сега мандат трябва да получи втората по резултат партия на изборите - Социалдемократическият съюз на Македония на Зоран Заев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    1 0 Отговор
    ха-ха. да го оглави миленко с голямата уста
  • 2 1914

    1 0 Отговор
    Абе като във вица. Като се броят на л..на излиза бройката на хора не.Макешка им работа!
  • 3 Kcaniba

    1 2 Отговор
    най лошото е, че сред някоя друга годинка
    Правителството ще остане без Македония....
  • 4 Диди

    1 0 Отговор
    Румънците ни показват как се борят срещу корупцията и за по добър живот.За съжаление нашите политици са само кадърни за джоба си.Ние сме малко народ,срамно е че не са способни да управляват държавата за по добро развитие.Народът да поиска помощ от ЕС,да ни изпратят европейски политици за да сменят некадърното правителство.Само за 5 години ще има добър напредък. А и ние трябва да пречупим начинът на мислене,да станем по отговорни,дисциплинирани,да помогнем.
  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    Грешка.Този коментар беше за друга статия.Извинявам се.
Новини по държави: