30 Януари, 2017 08:57 2 783 5

Ужас от куршуми в Канада

  • канада-
  • куршуми-
  • квебек

Шестима загинали и осем ранени

Ужас от куршуми в Канада - 1
Снимка: БТА/AP

Шестима души загинаха при стрелба в джамия в Канада, съобщи Би Би Си.

Инцидентът е станал в Ислямски културен център в Квебек. Там са били събрани десетки души за вечерна молитва. Ранени са били още 8 души. От полицията обявиха, че разглеждат инцидента като терористична атака.

Районът вече е обезопасен. Десетки души са били евакуирани в безопасност. По последни информации за атаката са арестувани двама заподозрени. В момента се води разследване. Канадският премиер Джъстин Трюдо също определи атаката като „терористичен акт“.

„Ние осъждаме тази терористична атака срещу мюсюлмански център. Ужасяващо е да наблюдаваш такова немислимо насилие. Разнообразието е нашата сила. Религиозната толерантност е нещо скъпо за нас канадците“, заяви Трюдо.

Според свидетели в атаката са били замесени трима стрелци. В района са разположени специални части на канадската полиция. Преди в района е имало и други расистки атаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1914

    9 5 Отговор
    Логично е да започнат и мюсюлмани да избиват! Сигурно са били някои борци за мир! Така да видят как е!!!
  • 2 Аскер

    7 4 Отговор
    Има много прости хора. Нека да кажем че хамерикан утре дойдат и кажат ще донесем демокрация в България и ти и такива като теб възстанат всичките в техните очи и благодарение на техните медии ще бъдете провъзгласени като терористи.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 1914

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аскер":

    Предполагам изповядваш религията на миротворците които отиват в рая при девиците ако взривят поне 1невинен минувач?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лъчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аскер":

    Теоретично си прав. но американо нито други тук не са ни донесли особенна демокрация. По простата причина, че всеки преследва своите интереси, а ние сме само пионки. И за родните и за чуждите. Единственното хубаво на родните на постовете е, че джафкат на булгериън нищо по-различно от чуждите иначе заповечето говорим. Американо ни донесоха промяна, говорим за ЦРУ и поръчката на Алън Дълес към местните Мейсъни като Луканов и други. Е, разбиха системата. С хубавите и лошите неща дойдоха и хубави и лоши нови. но? тук вече държавата институциите си показаха злото лице. когато разни мутри смазваха дребният предприемач, институциите спяха. Главнокомандуващият Желев, Стоянов, Първанов спяха. А хората пищяха? сега се правят на светци? А и бесилото им е малко на тия! заради тях що народ узмря, осакатя, ограбен. Светци ли? И в ада да горят вечно ще е малко! не САЩ са виновни. Виновни са местните, които приложиха грабежа и терора над нас. И служейки на своят джоб, ни продадоха и на мутри и на чужди интереси. Ето сега Полиса погна иманярите? А не погна чуждите корпорации добиващи ресурсите ни? А по Закон те са държавна собственност, тоест наша БЪЛГАРСКА! Ето какво правеха ип равят институциите ни - ГЕНОЦИД за нас българскиян народ! А казваше винету че градели България? как? Към гробищата я градят отдавна... Гробищата по-големи от селата и градовете ни вече...
Новини по държави: