31 Януари, 2017 16:41 2 109 0

Украинското правителство се готви да евакуира Авдеевка

  • авдеевка-
  • украйна-
  • сражение-
  • евакуация-
  • боеве-
  • извънредни мерки

Очаква се да бъде свикана извънредна среща на Съвета за национална сигурност и отбрана

Украинското правителство се готви да евакуира Авдеевка - 1

Властите в Украйна се подготвят за евентуалната евакуация на град Авдеевка, който се намира в центъра на сраженията между бунтовниците и украинската армия, Причина за това станаха подновените сблъсъци между двете враждуващи страни, съобщават западните медии.

Според властите, ако евакуацията се случи, ще бъдат евакуирани повече от 12 000 души ще бъдат изведени от контролирания от правителството град, който е останал без запаси от питейна вода и без електричество.

От министерството на извънредните ситуации вече са подготвили 150 автобуса, които да извозят местното цивилно население, съобщиха от министерството на отбраната пред "112 Украйна".

"Все още не сме решили окончателно дали да евакуираме хората. Но ако се наложи, повече от 150 автобуса са готови да отпътуват към Авдеевка. Смятаме, че ще са необходими 3 до 4 курса, за да извозим всички, като 1 курс може да поеме около 4000 души."

В същото време бившият заместник-началник на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, генерал-лейтенант Игор Романенко е заявил пред украинското издание "Обозреватель", че в рамките на днешния ден може да бъде свикана извънредна среща на Съвета за национална сигурност и отбрана. На нея ще се вземе решение какви адекватни мерки да се предприемат в отговор на руските действия в Авдеевка област. По думите му, вече се обмисля там да бъдат изпратени още войници и "оръжия от всякакъв калибър".

Романенко вярва, че "сегашното състояние на необходимост“ от въвеждането на военно положение в района отсъства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: