1 Февруари, 2017 21:59 2 179 13

Протести в цяла Румъния

  • румъния-
  • протести-
  • ес

Десетки хиляди по улиците на Букурещ

Десетки хиляди души излязоха на протести по улиците на румънската столица Букурещ, съобщи Евронюз.

Те протестират срещу планираното помилване на затворници от румънското правителство.

Протести има из цялата страна. Според някои по улиците на Букурещ са излезли 125 000 души. Още десетки хиляди са излезли в Тимишуара, Галац и Клуж.

Някои от протестите започнаха още тази сутрин. По-рано Брюксел призова Букурещ да не спира с борбата с корупцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сноудън

    19 1 Отговор
    Румънците ще излезат сериозна нация, такова задружие и решителност у беге неможе да се види!
    Унас се прескачат подлгите и национални предатели!
  • 2 стоян георгиев

    6 6 Отговор
    доидоха комунягите в румъния на власт почнаха с щуротиите.нищо поне след тази изцепка няма да припарят до управлението години,а и ще вземат по някои и друг шут.румънците не са като нас по отношение на бившите комунисти и много правилно си правят.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 Бай Ганю

    10 2 Отговор
    Затова румънците ще се оправят , а ние ще сме в л..--та, защото сме л..--на нация .
  • 4 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Точно де, нали досега на власт бяха Плевнелиев, ББ и Сека-мисис свят. Те са бивши партийни членове. Сега ги изберете пак!

    Коментиран от #9

  • 5 Снайпериста

    6 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 6 Васичка Атанасова

    4 0 Отговор
    кога ще направим това нещо ние
    никога
    няма народ тука
    това е проблема
    ако излезем всички ще се решат проблемите
    но ние не
    100 човека излязали
    другите 100 им се смеят
    а другите 100 на другата страна

    Коментиран от #8

  • 7 The real BMW

    4 0 Отговор
    Браво на румънците!Те са много по сериозен народ от нас.
  • 8 рамзес III

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Васичка Атанасова":

    Не помниш ли какво чудо беше 97 ?
  • 9 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    сегашния румънски президент дето даже не е румънец по народност е едно към едно с плевнелиев и въпросния подкрепя протестите,тук при подобна ситуация познаи кои ще закриля пеевски ,ковачки или някои от останалите ни кукловоди.за съжаление обаче за борисов си прав,тои е част от статуквото и няма интерес странатани да се промени.единствената партия дето би имала подобни искренни амбиции е тази на радан кънев ,но тя е много слаба щото на юнаците тук такива партии не ви харесват ,друго си е крим наш с 200 грама водка на гладно и кенеф на двора преливащ от ла..а.

    Коментиран от #11

  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    100 процентов елементарени лъжлив трол си! Тоя законопроек се подкрепя и от десни и от леви. И десни има в затвора, и нищо че вносителя му е ляв, политиците и там са една и съша крадлива пасмина като у нас!
  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Брейй, ти нещо смени песента бе! Как така Радан Кънев стана най-можещия сега. До преди 2-3 месеца повтаряше като болен от бяс че освен боко тиквата, въпреки косурит му, друг няма и не може да има, то не бяха увеличени на икономикта, то не бяха лъжи че цъфтим и вързваме. Но се оказа, че само асфалта и тротоарните плочки цъфята при управлението на ГЕРБ
  • 12 кроко

    0 0 Отговор
    И стига сте ревали че не сме били единни, че за нишо не ставаме, само бабичките се интересували от политика и т.н. У нас не става, щото винаги мафията с политическите и представители гледа да яхне и изопачи протестите, а медиите ИМ, преекспонират нещата.

    Истински протести бяха тези през зимата на 2013, когато тиквата си подаде оставката. Следващите, срещу назначението на Дебелян Пеевски, може и да са започнали като граждански протести, но бяха яхнати от мафията и подкрепени от вън, от САЩ, че дори и всякакви посланници. Искаха да използват момента за да свалят направо правителството на Орешарски, защото международната обстановка беше такава, че им трябваха послушковци в България - тогава се подготвяха събитията в Украйна и въобще атаките срещу Русия. И е обществена тайна че протестите през лятото, срещу Орешарски, бяха платени! Това се усеща от хората и ги отвращава, затова не става нищо у нас. Все още има дпоста читави хора в България, но мафията е много силна и навсякъде - и в законодателната, и в съдебната, и в изпълнителната, и в местната власт!
  • 13 Гошо

    0 1 Отговор
    Инициаторите раздават пари на поразия,а в България нарочно ни го натрапват колко демократични са румънците,защото на пролет ГЕРБ ще загуби изборите и пак ще трябва да се вадат пачките.А тези балъците които вярват в ценостите на демокрацията ще излезат без пари.
Новини по държави: