2 Февруари, 2017 07:56 27 114 33

Ще има ли война между Китай и САЩ?

  • китай-
  • сащ-
  • война-
  • южнокитайско море-
  • стив банън-
  • съветник

Най-близкият съветник на Тръмп е убеден - в близките години предстои сблъсък

Ще има ли война между Китай и САЩ? - 1
Снимка: Shutterstock

Най-близкият съветник на американския президент Доналд Тръмп – Стив Банън – смята, че в близките години ще има война между САЩ и Китай, съобщи „Индипендънт“.

Крайнодесният съветник, на когото беше дадена безпрецедентна власт в Белия дом и който в миналото е говорил за превъзходство на белите, предположи, че двете страни са се насочили към война заради Южнокитайско море.

Според Стив Банън „няма съмнение“, че в следващите 10 години ще се стигне до сблъсък между Вашингтон и Пекин заради напрежението в азиатския регион.

Напрежението между Китай, от една страна, и САЩ и Япония от друга – както и други азиатски страни – се увеличи през последните години заради спорните острови в Тихия океан.

Китайските въоръжени сили разположиха военни системи на няколко острова в региона, което бе остро осъдено от нейните съседки. От избирането на Доналд Тръмп за президент се увеличи антикитайската реторика.

В началото на месец декември американските президент – който още не беше встъпил официално в длъжност – проведе телефонен разговор с президента на Тайван Цай Ингвен. Това бе в тотален разрез с досегашната политика на Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роги

    96 7 Отговор
    ЕЕЕ параноята е голяма работа.Ако САЩ не водят някъде война,трябва да я разпалят ако могат.
  • 2 Kcaniba

    78 18 Отговор
    То Южнокитайскр море си е териториалните води на САЩ!!
    Както и акваториятв на Крим например!!

    Коментиран от #5

  • 3 Иво

    76 8 Отговор
    Нали се казва Южнокитайско разбира се че е американско учихме го като малки.
  • 4 гощо

    75 9 Отговор
    Ако Китай поиска да си оправят сметките с Щатите........уйде конЮ у реката!!!! Говоря в финансов аспект!
  • 5 comment

    57 10 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    То по твоята логика май и язовир Искър е в акваторията на САЩ.
  • 6 момчилов

    22 35 Отговор
    сащ е най големият пазар за китайската икономика и никаква война няма да има. ще има демографско и икономическо усвояване на сибир от китай

    Коментиран от #11

  • 7 Шляхтиц

    66 7 Отговор
    Откакто спряха военните действия във Виетнам мина много време и напрежението в тази част на света много спадна. Не може хората да работят и живеят спокойно. Задължително трябва да има война и съответно УМИРОТВОРИТЕЛ. Мога да позная от първия път кой ще бъде УМИРОТВОРИТЕЛЯТ. Разбира се това ще бъде, КАКТО ВИНАГИ, държавата с най-голяма демокрация, държавата на неограничените възможности, държавата на осъществените мечти, САЩ.
  • 8 Бай хой

    84 14 Отговор
    Ко стана с корейската война? Тогава чайниците награбиха и сащ и нато и оонето и всите им коалиции и ги натириха отвъд 38 паралел. Те тогава краварите заплашиха че ще използват ядрено оръжие. Само че баба меца само леко изръмжа от север и всите сащовци, натовци и оонетовци подвиха койруци и сключиха примирие. Та сигурно пак ще се случи нещо подобно. Баба меца трае трае па на края извади големите шамари и всите евролиберасти и сащовци ша подсмърчат.
  • 9 no name no face no number

    58 6 Отговор
    То аз не съм в състояние да се сетя нещо да не принадлежи на САЩ всичко е тяхна собственост :))) ще питам жената но май и тя така:))). Не искам война, но нека нападнат Китай тогава ще видим краварин боб яде ли. Много ще сбъркат , но и крайно време е някой да ги приземи , че те съвсем се самозабравиха горките ГМО то и химическите пръскания не прощават.

    Коментиран от #25

  • 10 ХХХХ

    34 6 Отговор
    Не мога да разбера смисъла на войните. За мен това е безумие... Толкова по-лесно е да си поделят островите и защо трябва да има толкова много оръжие и проблеми? Объркан Свят.
  • 11 Гост

    32 4 Отговор

    До коментар #6 от "момчилов":

    Целият многомилиарден свят е пазар за китайските стоки. Всяка трета стока в света е с произход Китай. Купувам си скоро една машина на HILTI- Призната за най-добрата и скъпа техника в своя клас, и чета на етикета -Произход Китай. Щом и Хилти отидоха в Китай. Русия и Китай постигнаха много заедно в последните години,и трябва да са пълни олигофрени за да воюват един с друг. А това сега е цел №1 на Западният свят, или да привлекат Русия на своя страна срещу Китай. В Китай тече процес на и на превооръжаване и заедно с големият си производствен и човешки потенциал , ще са съвсем неконтролируеми. И ще налагат воля във всеки един конфликт решаван с конвенционално оръжие. Защото тогава ще има и достатъчно ядрено такова.
  • 12 666

    31 10 Отговор
    На САЩ много им се иска да си изчистят външния дълг по този начин и да си оправят икономиката, но шансът да спечелят клони към 0. Инак да са се метнали вече. Виж Турция - Гърция е друго нещо. Ще е по-скоро от останалите, ще го гледаме от първите редове и ще ни е по-интересен. Букмейкърите могат да започнат да приемат залози.

    Коментиран от #15

  • 13 волен сидеров

    24 5 Отговор
    за голямо съжаление ще се сбъднат предсказанията-точно от тука ще започне войната и точно от този конфликт-умишлено създаден точно от тоа тръмп-ще се намеси и иран в едно с китай против сащ-а хамериканците ще са в съюз с руснаците,но ще се опитват сащ да подливат вода на руснака и да го пуска по пързалката срещу китай-в крайна сметка ще спечели руснака от всичките -но-на каква цена ще е за останалият свят-хамериканците ги боли гъ.а ,те са далече и се мислят за недостижими-но са в заблуда и ще си го понесат.Жалкото е за другите народи...Дано не се сбъдне този вариант -хората имат възможност да го избегнат-но дявола в човешки образ не спи ,вселил се в хора като тръпчо.....
  • 14 onq s konq

    7 40 Отговор
    Китаиците немат никакав шанс !!!
  • 15 Гост

    28 2 Отговор

    До коментар #12 от "666":

    Няма да гледаш "от първите редове" по скоро от първият окоп. Мислиш ли ,че някой ще ни остави да бъдем неутрални ,няма такъв вариант.
  • 16 ШАРАН БГ

    41 2 Отговор
    Смисълът на войната е в ПАРАТА ! По време на войната и особено след нея. Че били загинали 20 -30-50 милиона човешки същества - то тези, които произвеждат оръжия, не воюват. Нито те, нито техните деца, нито техните политически кукли!! Едни от най-големите убийци на миналия век / Сталин, Хитлер, Труман, Чърчил/ да не би да са приключили земния си път поради прегоряла съвест?Как се чувства Н.В. Буш? Да оставим иракчани, либийци- той тях ги няма за хора. Колко млади янки затри? Къде е ООН- и за какво ли е , изобщо?

    Коментиран от #33

  • 17 САЩ

    16 16 Отговор
    Е до това може да докара един застарял самозабравил се (сигурно почнал да изкуфява) милиардер, който си мисли, че всички от цял свят са му като неговите подчинени от компаниите му и може да се гаври с тях, щото знае че може да ги изхвърли от работа и те за да не останат без работа си мълчат. Но тук става дума за международни отношения и други държави а не подчиненеи служители. И в САЩ май ще стане като във Великобритания с брекзита- съжеленията защо са гласували за него и всъщност не разбрали за какво са гласували, и тези, които силно агитираха за брекзита си изнизаха тихомълком ни лук яли ни лук мирисали.предполагам, че и в САЩ ще стане нещо подобно, ще натресеедин куп проблеми не само на американците, но и на цял свят и послехоп една оставка и питто платено, не трябва да се дава вляст на такива лунатици и псевдо месии. Много ще им се стъжни животеца с този авторитарен ръководител. Държавата не е фирма и да казваш "ти си уволнен", нито международните отношения са междуфирмени отношения.
  • 18 Балкански

    12 5 Отговор
    Това е вярно , само че искам само тръмпи и китайското нещо да се бият на ринга , що трябва да измрат два милярда души. Аз вече свикнах с китайския чесън . Вижте руснака си изчисти складовете от стари бомби , а американеца има много такива ръждясват . Пък китаеца ще изпробва материала , малко качеството е кетайско , но време е да ги изпробват.
  • 19 7777777

    16 9 Отговор
    Е КАК НЯМА ДА ИМА ВОЙНА, СЛЕД КАТО СЛЕД РУСКАТА АГРЕСИЯ ИМА И КИТАЙСКА-САЩ ТРЯБВА ДА ВЪДВОРЯВА РЕД ПО СВЕТА!
  • 20 НикиД

    24 2 Отговор
    това са чисти спекулации. американците не са глупави и никога няма да се конфронтират с някоя от суперсилите, защото това ще им коства много жертви, а това е неприемливо за тях. американците са по лесните и бързите победи, колкото да се върти колелото и да функционира военнопромишления комплекс.
  • 21 ИРАКЛИ

    6 14 Отговор
    Китайците опитаха лазерния лъч на руснаците,сега ще опитат и американската техника!........оръжието трябва да се използва,а не да стои в погребите!
  • 22 onq s konq

    8 18 Отговор
    Много съм ядосан на китайците!Оня ден купих водна помпа за беенвето китайско производство и я смених а днеска гледам - протекла!!!!Даже и шуми!!!Отделно прес 2 месеца сменям ксенони щото и те - менте китайско!!!

    Коментиран от #23

  • 23 onq s konq

    10 7 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Каквито и глупости да пишеш с моя ник,не можеш да събереш повече минуси от мене:)

    Коментиран от #24

  • 24 onq s konq

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Опааа пак почнах да говоря сам със себе си ..... пък и даже си отговарям !!!

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 onq s konq

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    Нещо си се объркал,пък и нямаш пари за ремонт...ЗА ДА СИ ОТГОВАРЯШ САМ НА СЕБЕСИ,ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ПОПИТАШ...НЕЩО!Кажи си сега:Ти "оня с катъра" ли си,"оня с магарето" ли,или "на коня под опашката"?...ИЛИ И ТРИМАТА?:)
  • 28 Веско

    10 3 Отговор
    Заради тази липса на разум на световен план ще има войни. И така като чета коментарите сякаш нямате нищо против войните и да умират хора и да се разрушават земи. Трябва друго мислене по-възвишено от това да се решава със сила. Някой като пише за войната, че трябва да я има - замисли ли се ти глупако колко земя ще изгори, колко извращения ще излезнат на яве, колко гора ще изгори и колко животни ще умрат. Не, но ти война знаеш и така било добре, да те пратят теб на фронта за нечия мръсна кауза, може и да ти се промени мирогледа като видиш извратеното зло как не го интересува ще оставиш ли децата без баща и жената без мъж.
  • 29 чичо ви

    8 1 Отговор
    Войната с Китай ще бъде икономическа. Тръмп иска да върне производството отново в Щатите и това вече ще го постигне и ще има подкрепа от американците. Големите производители са настъхнали обаче, щото ще трябва да плашат дебелите заплати като едно време и вече е почнал лобизма срещу Тръмп. Политико-икономическата въхушка е настръхнала. Много по - удобно щеше да им е ако Клинтън беше спечелила да отприщи соколите, ама нещо се обърка зад океана.
    Що се отнася до коментар №12, САЩ никога няма да изплатят този дълг. Целта на всяка Централна банка, каквото представлява Федералния резерв, е да вкара държавата в преразход, чрез непогасяеми заеми за 'защита' и превъоръжаване и така да зароби нациите им. Англия и САЩ са наи-големите такива примери. Там народа отдавна не стопанисва собствените си държави. Това е частна собственост. Сори за дългия пост
  • 30 Далайлама

    0 0 Отговор
    Китай ще отнесе САЩ като ЗИЛ Цонкова кофа!!!!!
  • 31 ЗАДУНАЙСКИ РОБ ДО ГРОБ

    1 2 Отговор
    ПРИ "СБЛЪСЪК" НА САЩ И КИТАЙ,СИБИР ЩЕ СИ СЕ ВЪРНЕ НА КИТАЙ И ТОГАВА... НА ПОЛСКО КИТАЙСКАТА ГРАНИЦА СЕ СЪСТОЯ МИЛО ТЪРЖЕСТВО...
  • 32 ЗАДУНАЙСКИ РОБ ДО ГРОБ

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" - ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ. "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО А Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО ПРОСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ - ДЯДОТО...РАКОВСКИ,БОТЕВ,КАРАВЕЛОВ...ВСИЧКИ,ВСИЧКИ СТОЙНОСТНИ БЪЛГАРИ СА НЕНАВИЖДАЛИ КАНИБАЛСКИЯ КРЕМЪЛ,ДАЖЕ ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА ДЯДО ВАЗОВ Е ПИСАЛ СРЕЩУ БЕЗЧИНСТВАЩИТЕ СПРЯМО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ РУСКИ ОРДИ. ХОРАТА СА ВИЕЛИ И ВИКАЛИ: КЪДЕ СА ТУРЦИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ ТЕЗИ ЛЮДОЕДИ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ!?... КЪДЕ СА ТЕЗИ СТИХОВЕ,ЗАЩО ГИ КРИЯТ ЧЕРВЕНИТЕ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ С РУСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ!?...
  • 33 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ШАРАН БГ":

    Това което си написал е 1000% така.Тези хора не се спират пред нищо отрови ,ядрено оръжие,провокации ,лъжи ,близнаци 5 пари не дават за граждански права ,свободи,или каквото и да е било.За тях човешкият живот не струва нищо.Дори и на гражданите на америк . Те трябва да са господарите на земята.Затова скоро няма да видим лекарство срещу рака, безсмъртие, завладяване на космоса, свобода щастие равенство ,чиста околна среда земя без оръжие и конфликти.Тази китна планета вместо в рай се превръща в АД.