Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 12:12 742 0

Буен пожар пламна във филипинска фабрика

  • фабрика-
  • пожар-
  • филипини-
  • ранени

Над 100 души са ранени, а трима се водят за изчезнали

Буен пожар пламна във филипинска фабрика - 1
Снимки АП/БТА

Повече от 100 работници, от които трима японци, са ранени, а най-малко трима са изчезнали, след избухването на пожар в голяма филипинска фабрика, намираща се южно от столицата Манила, пише филипинското издание "Филипини Стар".

Според началника на противопожарна защита, огънят е започнал около 18:00 часа в сряда и е бил причинен от циркуляр в завода. Пламъците бързо обхванали целия завод, заради леснозапалимите материали в сградата. Фабриката произвежда компоненти за сглобяеми къщи, изнасяни за Япония.

Хилядите служители на фабриката са били принудени да се спасяват както могат, като някои от тях са скачали през прозорците на триетажната сграда.

В четвъртък сутрин губернатор Исус Криспин Ремула, заяви пред медиите, че пожарът в House Technology Industries е бил овладян, но не е напълно потушен. Щом и последният пламък в сградата угасне, властите ще започнат разследване, за да определят точната причина за случилото се.

В борбата с пожара са се включили 35 пожарни коли.

Пред местния телевизионен канал PTV Ремула заяви, че местните жители са готови да окажат всякаква помощ на жертвите на пожара. Той заяви, че 10 от ранените, които са били приети в болница, са в критично състояние.

Той добави, че фабриката HTI не е била инспектирана нито от служители на местната администрация, нито от противопожарната служба на Филипините, защото тя се намира под юрисдикцията на филипинската икономическа зона.

Според местните власти, в момента на пожара, във фабриката са се намирали около 1/3 от 15 000-те работници.

Буен пожар пламна във филипинска фабрика


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА