2 Февруари, 2017 17:44 2 982 4

НАТО застава срещу руското влияние на Балканите

  • нато-
  • балкани-
  • русия

Йенс Столтенберг говори при визита в Сарево

НАТО застава срещу руското влияние на Балканите - 1
Снимка: БТА/АP

НАТО ще помогне на Западните Балкани да изградят разузнаване и отбрана, които да им помогнат да устоят на руското влияние. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от „Ройтерс“.

„Ние следим събитията в региона от близо. Работим с партньори като Черна гора. Ние искаме да увеличим техния разузнавателен капацитет и отбранителните им структури“, заяви Столтенберг при посещение в Сараево.

Черна гора очаква официално да се присъедини към НАТО през тази година. Столтенберг насърчи и лидерите на Босна да постигнат компромис за бъдещето на страната и евентуалното и членство в ЕС и НАТО. Към момента босненските сърби се противопоставят на процеса за членство на страната в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    13 5 Отговор
    Козяшките колеги защо не ръкопляскат?
  • 2 Вълчо

    10 10 Отговор
    А ТАКАААА, ПРАВИЛНОООО.
  • 3 Левски

    15 11 Отговор
    Да ама всички ние сме с Руснаците! И се бием рамо до рамо с тях когато сме застрашени!!!
  • 4 кроко

    10 10 Отговор
    Празни приказки от човека, изпълняващ една абсолютно фиктивна длъжност в НАТО. Ако зависеше от тоя какво ще прави или не НАТО, досега да се е разпаднало 100 пъти. Най-много самият той да застане срещу руското влияние.........


    надупен и със свалени гащи!