3 Февруари, 2017 11:30 1 681 4

Германия ще прибира по 500 бежанци от Турция на месец

  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • турция-
  • сирия

Двете страни искат да увеличат стокообмена

Германия ще прибира по 500 бежанци от Турция на месец - 1
Снимка: БТА/АP

Германия ще приема по 500 бежанци на месец от Турция. Това беше заявено от германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от Citizen.

Вчера Меркел пристигна на визита в Анкара. Тя обяви решението за приема на бежанци след разговори с турския премиер Бинали Йълдъръм. Меркел похвали усилията на Турция в сферата по ограничаването на бежанските потоци към Европа.

Германският канцлер отбеляза ползите от сделката за ограничаването на бежанските потоци, която беше подписана между ЕС и Турция през миналата година. Според нея тя работи в полза и на двете страни.

Меркел е обявила подкрепата си към Анкара в борбата с тероризма. Самият Йълдъръм пък призова Германия за повече подкрепа в борбата с организацията ФЕТО. Групата е оглавявана от Фетхолах Гюлен, който турското правителство обвинява като организатор на опита за преврат през миналото лято.

Подчерта се, че Германия е вторият по значимост търговски партньор на Турция. Взаимният стокообмен възлиза на $ 35 млрд. Двете страни целят да го увеличат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    9 0 Отговор
    Да вземе и нашите цигани.
  • 2 внвнвн

    5 0 Отговор
    Абе тая баба смахната продължава ли бе?
    Тея тарамбуки ще напълнят Европа! Ще кандидатствам за зелена карта при Тръмп! Големи нещастници - няма оправия!
  • 3 681 БЪЛГАРИЯ

    4 0 Отговор
    ХИТЛЕР ,ХИТЛЕР ТРЯБВА СЕГА НА ГЕРМАНИЯ И НА ЕВРОПА !!!
  • 4 Варна

    2 0 Отговор
    Нечий канцлер е с старческа деменция
Новини по държави: