3 Февруари, 2017 11:59, обновена 4 Февруари, 2017 18:43 1 561 2

Стрелба пред Лувъра. Районът е отцепен

  • лувъра-
  • франция-
  • стрелба-
  • нападател-
  • полиция

Неизвестен мъж направи опит да влезе въоръжен в сградата на музея

Стрелба пред Лувъра. Районът е отцепен - 1
Снимки АП/БТА

Стрелба пред Лувара предизвика паника и мобилизира силите за сигурност във френската столица.

Съобщава се, че войник от охраната пред двореца е открил огън, след като неизвестен нападател, въоръжен с мачете, направил опитал да влезе в сградата, съобщиха френските медии.

Говорителят на полицията заяви, че мъжът крещял ислямистки лозунги, когато нападнал един от войниците стоящи на пост пред Лувъра. Мъжът е бил прострелян сериозно от друг войник, които стрелял по него пет пъти.

"Имаме си работа с атака, предприета от индивид, който е явно агресивен и представлява пряка заплаха, а неговите възгласи ни карат да вярваме, че желанието му е било да извърши терористичен акт.", заяви шефът на полицията в Париж Мишел Кадо.

Говорител от министерството на вътрешните работи съобщи, че самоличността на нападателя все още не е идентифицирана.

Френският министър-председател Бернар Казньов описа атаката в Лувъра като "терористична по характер", цитиран от "Скай нюз".

Стрелба пред Лувъра. Районът е отцепен

Нападателят е действал сам, за кратко беше задържат и втори човек, заради "подозрително" поведение, заяви шефът на полиция в града пред Ройтерс.

Нападателят е крещял "Аллах акбар", но не е носил експлозиви, заяви той пред АФП.

BFMTV съобщава, че нападателят е носил два куфара при опита си да проникне в подземния търговски център на музея. В багажа му не са открити експлозиви, твърди медията, като се позовава на източник от службите за сигурност.

Министерството на вътрешните работи съобщи в социалната мрежа Туитър за "сериозния инцидент в обществената сигурност".

Стрелба пред Лувъра. Районът е отцепен

Зоната около Лувъра е отцепена от полицията, като властите съобщиха, че в района се провежда специализирана операция. Затворена е и метростанцията "Palais Royal - Musee du Louvre".

Говорителка на Лувъра заяви, че музеят е "затворен за момента", но отказа да потвърди дали сградата е евакуирана. В социалните мрежи обаче, се появиха съобщения и снимки от свидетели, които показват как туристи биват извеждани към сигурни помещения в сградата.

Според полицията, в момента на инцидента в сградата са се намирали около 250 души, които са в безопасност.

Министерството на вътрешните работи призовава гражданите и медиите да не разпространяват фалшива информация и да съобщават само информация, публикувана от достоверни източници.

Стрелба пред Лувъра. Районът е отцепен
Снимки АП/БТА
Стрелба пред Лувъра. Районът е отцепен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум Янкулов

    6 0 Отговор
    ТОВА БЕШЕ ВЪПРОС НА ВРЕМЕ,ПРЕДИ 3 ГОДИНИ БЯХ НА ПОЧИВКА В ПАРИЖ И ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ТОЧНО ОКОЛО ЛУВЪРА Е ПЪЛНО С НЕГРИ КОИТО ПРОДАВАТ СУВЕНИРИ И СЕ ДЪРЖАТ АРОГАНТНО И НАХАЛНО
    ПРОСТО СЕ ЧУВСТВАТ БЕЗНАКАЗАНИ

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Крум Янкулов":

    така е във всички европейски столици- туристически дестинации
Новини по държави: