Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 01:18 1 546 4

Путин е консерватор, вдъхновен от Николай I и Александър III

  • владимир путин-
  • русия

Даже Путин не може да изтрие образа на Ленин

Путин е консерватор, вдъхновен от Николай I и Александър III - 1
Снимка: БТА/АР

Ще е любопитно да се види какъв подход ще има Путин към темата за стогодишнината на Октомврийската революция? Този въпрос си задава Серджо Романо, историк, есеист и бивш посланик на Италия в Москва.

В интервю за в. „Стампа“ Серджо Романо заявява следното: „Путин прекрасно разбира едно – Ленин не може да бъде изтрит от руската история“. Според Романо образът на болшевишкия лидер и съпътстващата го символика и митология, набивани в главите на съветските хора още от детската градина, остава положителен.

„Ще бъде много интересно да се види, казва бившият дипломат, колко сложно ще е да се оправдава революцията и да се примирят непримирими идеи, ако съдим по това, което казва самият Путин - за него е било шок упадъка на мощната държава, а не на комунизма. „Аз даже не знам дали той сам си вярва в това. По-скоро Путин изглежда консерватор, вдъхновен от царете на 19 век – Николай I и Александър III.

Владимир Путин е по-скоро противник на революцията. Той се стреми към единство на страната и е разбрал, че е необходимо на всяка цена да запази историческата връзка на времето. За разлика от Френската революция руският опит не е „история на успеха“. Бившият италиански посланик в Москва изключва възможността от повторение на революцията през 2017 г. „Путин е твърде популярен“, твърди той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    7 6 Отговор
    Путин е заплаха за световния мир, причина за глобалното затопляне, вмешател в американските интереси просиращи се в целия свят като чума и събирателно за всичко лошо, което се случва по света и у нас.
  • 2 Кроко посерко

    0 6 Отговор
    Напълно съм съгласен с гоуста , рано или късно на путин ще му се наложи да отговаря за грещките си. Справедливоста ще въстаржествува

    Коментиран от #3

  • 3 сссСульо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кроко посерко":

    Пред мен ще отговаря! Както моите родители отговарят за грешката, която са направили в леглото преди много години!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.