Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 15:06 4 147 9

Беларус се озъби на Русия

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия

Противоречия между двете страни

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвини Русия, че е нарушила договор за граничната зона между двете страни, съобщи ТАСС.

„Всичко беше договорено в споразумението от 1995 г. Говорим за международни договори и споразумения. Изведнъж един министър с едно махване сложи край на всичко това. Той просто издаде една заповед. Това не е нормално“, заяви Лукашенко.

Той заяви това, след като преди няколко дни стана ясни, че от ФСБ са поели контрола над границата между двете страни. Това стана, след като Минск отмени визите за краткосрочни пътувания. Лукашенко заяви, че неговата страна не е била уведомена за това. Той определи руските действия като „политическа атака“.

От Москва реагираха и призоваха Минск за спокойно решаване на въпроса.

„Икономическите и търговските спорове трябва да бъдат решение по мирен път. Такъв са търговските преговори. Русия се надява, че появилите се противоречия ще бъдат решение в рамките на такива преговори. Москва продължава да оказва сериозна икономическа помощ на Беларус, въз основа на съюзническите отношения между двете страни. Този въпрос е с приоритет за нас. Ние гледаме към заздравяването на връзките между Русия и Беларус“, се казва в изявление от руското президентство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    14 4 Отговор
    Щом Москва е призовала Русия значи проблема ще се реши. Мухаха.
  • 2 Володя

    11 5 Отговор
    Саша, смятам, че най-добре ще заздравим приятелството ни, като дойда с танковете. Ти добре си помисли!

    Коментиран от #3

  • 3 Саша

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Володя":

    По този въпрос няма какво да мисля! Или сме приятели с теб, или с обонго. Но с който и да сме приятели, танкове винаги идват! Или от изток, или от запад! Така че ако трябва, да идват!

    Коментиран от #4

  • 4 Володя

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Саша":

    Саша, склероза ли имаш та не помниш, че обонго е в пенсия. Така, че само аз мога да ти дойда на гости!

    Коментиран от #5

  • 5 Саша

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Володя":

    Володя, мислех те за по-умен! Обонго е в пенсия, ама от запад не спират да напират танкове, ракети и войски, заздравяващи северноатлантическите приятелства! Пък ти си ми по-близо и по на сърце, предпочитам с теб да дружим!

    Коментиран от #6

  • 6 Володя

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Саша":

    Не се притеснявай Саша! Ние стеб ще се подкрепяме винаги, като верни диктатори. На оня презокеанския не му се стряскай. Той само вдига прах, за да изглежда по-мъжкар. Простено му е. Пък ми е и длъжник.
  • 7 Реално

    20 0 Отговор
    Проблемьт вьзникна от това че през Беларус влизат тонове продукция за Русия която е в списька сьс санкции.Евро производителите се ползват от правилата на Евразийският сьюз и вкарват свои стоки.Самите руски производители скочиха срещу Беларус защото има фрапиращи примери за това-"беларуски"скариди или банани...ананаси и шпроти и сьомга....Та отук идва проблема....

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Реално":

    Май няма логика в това че руските производители са "скочили" срещу нелоялната конкуренция И ВНОС НА СТОКИ на ЕВРОПРОИЗВОДИТЕЛИ/?!/ през Беларус ,под прикритието на стоки от Евразийския съюз...И възниква въпроса:Къде бяха досега тия ревностни руски производители,защитавайки си ревностно пазарите и търговската си територия, че не "СКОЧИХА"?ПРОСТО НЯМАШЕ ДА ИМА ЗАПАДНО ЕМБАРГО,ЩОТО ЩЕШЕ ДА Е БЕЗСМИСЛЕНО!

    Коментиран от #9

  • 9 доктор

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Не,че няма логика, логическо мислене няма при теб! Така е,когато няма връзка между главния мозък и централната нервна система.
Новини по държави: