3 Февруари, 2017 19:14 1 950 5

САЩ наложиха санкции на Иран

  • иран-
  • санкции-
  • сащ-
  • балистични ракети-
  • доналд тръмп-
  • президент

Доналд Тръмп заяви, че Иран си играе с огъня

САЩ наложиха санкции на Иран - 1
Снимка: БТА/ AP

Администрацията на Доналд Тръмп наложи санкции на Иран заради изпитанията с балистични ракети, съобщи Би Би Си.

Мярката ще засегне 13 души и няколко компании, се казва в официално съобщение на американското министерство на финансите.

По-рано днес Доналд Тръмп написа в профила си в Туитър, че Иран си играе с огъня. Държавният глава добави, че няма да бъде „мил“ към тях, както е бил Барак Обама.

Това са първите санкции, наложени на Иран от новата американска администрация. Доналд Тръмп встъпи в длъжност като президент на 20 януари.

САЩ заплаши Иран заради изпитанията с балистични ракети, които са нарушили резолюция на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации.

На няколко пъти Доналд Тръмп определи като „катастрофа“ ядреното споразумение с Иран, което бе подписано по време на мандата на Барак Обама. Санкциите срещу Иран бяха вдигнати за сметка на ограничения върху ядрената програма на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    18 5 Отговор
    По тази логика Обама трябва да бъде публично обесен щото е нарушил абсолютно всички директиви на ООН + организиране на престъпни групи и терористични организации
  • 2 681 БЪЛГАРИЯ

    10 5 Отговор
    БРАВО НА ТРЪМП САМО ТАКА !

    Коментиран от #3

  • 3 antimediator

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Нещо се уака ,иранците сега са първи приятели на Путин!
    Нищо ,че правят в Сирия етническо причистване, ако изобщо знаеш за какво става дума !!!

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "antimediator":

    Aaaa, такава ли била работата - иранците правят етническо прочистване в Сирия! Сигурно е по нареждане на Асад, че вече му е писнало да полага усилия 50 години всякакви националности и религии да живеят в мир и си е казал я да направим картикната по-едноцветна!

    И предполагам, онези брадатите борци за свобода, демокрация и човешки права, се борят за мулти-култи националност в Сирия, готови са с отворени обятия да приемат и християни и алауити и шиити! Те сигурно за това изпращат тяхни емисари към Европа - не защото ни мислят лошото, а за да ни научат да сме толерантни, да сме мулти-култи! Ти колко такива взе у вас да си ги дондуркаш?
  • 5 некойси

    0 1 Отговор
    Иран е една от държавите, които могат да направят небето черно над големите U.S. градове.
    Другата съществена разлика при персите е, че не им пука.