Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 11:53 2 264 0

Иран показва ракетна мощ (ВИДЕО)

  • иран-
  • ракети-
  • учение

Военните учения включват изпробване на ракети и радарни системи 

Иранските въоръжени сили започнаха военни учения с изпробване на ракети и радарни системи въпреки санкциите, които правителството на американския президент Доналд Тръмп наложи вчера на Иран заради неотдавнашното изпитание на балистична ракета, предаде ТАСС.

Ученията трябва да покажат, че иранските въоръжени сили имат пълна готовност да противодействат на заплахите и унизителните санкции, наложени на Иран вчера от САЩ, се казва в съобщение на елитната Революционна гвардия.

Според ирански медии в ученията се изпробват произведени в Иран ракети с малък обсег, радари, командни и контролни центрове, както и системи за кибервойна.

След обявяването на новите санкции вчера иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф каза, че страната му не се впечатлява от заплахите, но че тя няма никога да започне война, добавя ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА