Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 19:14 924 2

Нападателят от Лувъра се възстановява от ранните си

  • франция-
  • лувъра-
  • лувър-
  • нападател-
  • атака-
  • стрелба-
  • египтянин

Той все още не е в състояние да бъде разпитан

Нападателят от Лувъра се възстановява от ранните си - 1
Снимка АП/БТА

Предполагаемият терорист, който се опита да нахлуе в Лувъра с мачете в ръка и викове "Аллах Акбар", заради което беше прострелян, се възстановява от раните си, съобщава Би Би Си.

Мъжът, идентифициран като 29-годишен египетски гражданин, вече не се намира в критично състояние, е заявил пред френските медии полицейски източник.

Въпреки това, той все още не е в състояние да комуникира и не може да бъде разпитан, добавя източникът.

Нападателят беше прострелян тежко от френски войник, когато в петък се втурна към входа на най-големия национален музей на Франция с викове „Аллах Акбар“, заради което беше прострелян и ранен тежко.

Френските власти все още не са потвърдили официално самоличността на заподозряния, но източници от египетските силите за сигурност са го идентифицирали като Абдула Реда ал-Хамами.

В петък парижкият прокурор Франсоа Молинс заяви, че мъжът е пристигнал във Франция с туристическа виза от Дубай на 26 януари като допълни, че полицията все още се опитва да установи дали мъжът е действал сам или е получавал инструкции.

Телевизионният канал „Франс 24“ съобщи, че следователите проучват акаунт в Туитър, принадлежащ на египетски гражданин на име Абдала Ел Хамами, след като от него са били публикувани около десетина съобщения на арабски в интервала между 09:27 часа и 09:34 часа сутринта, само минути преди атаката.

"В името на Аллах ... за нашите братя в Сирия и бойците от цял свят", пише Хамами в една от публикациите, преди да направи препратка към групировката Ислямска държава в друг туит, публикуван минути по-късно.

Инцидентът породи нови опасения за сигурността, а страхът от терористична заплаха отново застана в светлината на прожекторите във Франция само три месеца преди президентските избори в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име като гост

    1 0 Отговор
    Ако беше в бг войникът щяха да го съдят за неправомерно използване на оръжие.
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    Не трябваше да се допуска да се възстановява.
Новини по държави: