Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 10:23 2 571 1

Бомба в столицата на Бахрейн

  • бахрейн-
  • бомба

Министерството на вътрешните работи окачестви експлозията като "терористичен акт"

Бомба в столицата на Бахрейн - 1
Снимка: БТА/АР

Бомба избухна на оживена улица в предградие на Манама, столицата на Бахрейн, съобщи ДПА. Няколко автомобила са разрушени, но няма пострадали хора. Министерството на вътрешните работи окачестви експлозията като "терористичен акт".

В управляваното от сунити кралство се засилиха протестите след екзекутирането миналия месец на трима шиити, обвинени в убийството на трима полицаи при бомбено нападение през 2014 година.

Бахрейн стана сцена на бунтове и няколко бомбени нападения, откакто избухналите през 2011 г. по време на "Арабската пролет" протести на шиитското мнозинство бяха потушени с помощта на арабските съседи на кралството в Персийския залив, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Хой

    1 4 Отговор
    Дреме ми на сайдера за столицата на Бахрейн пуснете някоя по приличнв статия за новото супер модерно руско воражение и да е с много снимки. Плийз ама много плийз!