Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 14:49 3 062 12

Размяна на територии между Сърбия и Косово?

  • косово-
  • сърбия-
  • томислав николич

Предложението е на Дейна Рорабахър - председател на Подкомисията за Европа, Евразия и възникващи заплахи към Комисията по външни работи на Конгреса на САЩ

Размяна на територии между Сърбия и Косово? - 1
Снимка: БТА/АР

Дейна Рорабахър, председател на Подкомисията за Европа, Евразия и възникващи заплахи към Комисията по външни работи на Конгреса на САЩ, изпрати писмо до президента на Сърбия Томислав Николич. В него се предлага размяна на територии от Южна Сърбия за Северно Косово като решение за намаляване на напрежението в тази част на Балканите, предаде Б92.

"Вместо негативни примери като изпращане на влак с провокационни символи в Косово, може би е по-добре и от взаимен интерес да се обмисли размяна на територии, което би довело до по-голям брой сърби в Сърбия и по-голям брй косовари в Косово", пише Рорабахър.

В писмото си до Николич конгресменът отбелязва, че "този вариант е възможен" и "не би трябвало да се игнорира".

В долината Прешево в Южна Сърбия, която обхваща общините Прешево, Буяновац и Медведжа, живеят предимно етнически албанци, а четири общини в Северно Косово са с преобладаващо сръбско


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    24 3 Отговор
    А защо да не присъедините цяла Сърбия към Косово, ваща ******!
  • 2 незнайко

    21 1 Отговор
    От момента на разцепването на Сърбия след 1990 година, няма мир в тази област. САЩ постигнаха целта си.
  • 3 КРОМАЗА

    17 2 Отговор
    Поредната долнопробна американска проститутка ,която има наглостта да ни дава съвети .
  • 4 Хан Крум

    12 2 Отговор
    Всичко там е Българско ,веднага ни го върнете !Казах!
  • 5 Гост

    8 1 Отговор
    А защо многоуважаваната госпожа не даде някой от щатите на косоварите, за да има мир и разбирателство....да не взимат от Сърбия!!!!
  • 6 VMORO

    6 4 Отговор
    Поредната проява на некомпетентност от страна някакъв си щатски чиновник. Моля ви, не се месете повече на Балканите! Много сте далеч и нищо не ви е ясно. Вдигайте си дувара по южната граница, хапвайте си ГМО-та и си гледайте кефа. Последният компетентен американски президент по темата "Балкани" се казваше Удроу Уилсън. Вземайте пример от него, белкем научите нещо полезно.
    А съдбата на Югославия е напълно заслужена и логична - мъчителен и кървав разпад на изкуствено създадена и поддържана от Великите сили страна. При това винаги враждебна спрямо България. Бог вижда!
  • 7 све

    5 6 Отговор
    Хора, научете истинската история!
    Без абанците, всички ние сме един народ, в различни епохи разделян от римляни, гърци, австрийци, немци и американци.
    СЕТЕТЕ СЕ ЗАЩО
  • 8 VMORO

    3 3 Отговор
    Не сме близки нито лингвистично, нито антропологически със съседите си. Не пробутвай фалшиви пропаганди!
  • 9 Morgoth

    5 1 Отговор
    Разгеле някой се сети!
    Още когато се създаде тази измислена държава им се чудих чии идиотизъм определи границите по административно, а не по етническо деление. Тия хора се мразят не по местожителство, а по цвят, бит и религия.
  • 10 стоян георгиев

    3 6 Отговор
    тва трябваше да стане отдавна.северно косово за бояновац и медвежа,но и преди го предложиха но сърбите не го приеха.

    Коментиран от #11

  • 11 ЗЧЧ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    защо не предложат Калифорния на Мексико ? току виж Мексико сами си издигнали стената :)
  • 12 ОХО

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В долината Прешево в Южна Сърбия, която обхваща общините Прешево, Буяновац и Медведжа, живеят предимно етнически албанци,
    а знае ли някой как са населени предимно с етнически албанци тези райони и Косово , разбира се с изтласкване на сърби от там по най наглия начин !