5 Февруари, 2017 16:45 1 705 23

ЕС удължава санкциите срещу Русия с 6 месеца?

  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • европейски съюз

Санкциите предвиждат замразяване на активи и забрана за влизане на територията на европейските държави

ЕС удължава санкциите срещу Русия с 6 месеца? - 1
Снимка: БТА/АР

Европейският съюз може към средата на март да удължи с още шест месеца действието на санкциите срещу 100 граждани на Русия и Украйна, съобщи ТАСС.

Сред засегнатите ще бъдат бизнесменът и съсобственик на банка "Северен морски път" Аркадий Ротенберг и най-големият акционер в банка "Россия" Юрий Ковалчук. Санкциите на ЕС предвиждат замразяване на активи и забрана за влизане на територията на европейските държави.

През 2014 година Брюксел наложи на Русия санкции заради събитията в Украйна и анексията на Крим, след което неведнъж ги разширяваше и продължаваше, припомня ТАСС.

Ефектът от санкциите срещу Русия се оказа обратен на очакванията на въвелия ги Европейски съюз, заяви днес руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

"Спрямо Русия не трябва да се прилагат шантаж и заплахи. Санкциите срещу нашата промишленост вече са довели до ефект, обратен на очакванията на еврочиновниците", написа Рогозин на официалната си страница в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАКАААА

    13 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Спрямо Русия не трябва да се прилагат шантаж и заплахи. Санкциите срещу нашата промишленост вече са довели до ефект, обратен на очакванията на еврочиновниците", написа Рогозин на официалната си страница в Twitter. Ами значи санкциите не вредят а помагат на Русия . Което означава колкото повече санкции толкова по-добре и за двете страни .

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    5 21 Отговор
    Тоя Рогозин май не разбира че ЕС и САЩ ОЧАКВАХА ТОЯ ОБРАТЕН ЕФЕКТ на санкциите и ВСЪЩНОСТ ГО НАПРАВИХА ЗА ДОБРО-ЗА ДА АКТИВИЗИРАТ ИЗОСТАВАЩАТА РУСКА ИКОНОМИКА!И вместо да се радва че санкциите се удължават защото от "доброто" има и "още по-добро",той внезапно се врътва на 180 градуса от думите си и започва да говори за някакъв шантаж и заплахи.Ама така е-храни куче да те лае:)
  • 3 незнайко

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "ТАКАААА":

    Вие не сте добре. Всички фермери в Европа проплакаха от санкциите, но Вие нали не сте фермер....
  • 4 Кики

    21 8 Отговор
    Европейски Съюз, не си прави шегички с могъща Русия! Това не е детска игра. Крим избра завинаги!!! Не се занимавайте с Русия, а вижте Съюза, защото е в криза. Не разчитайте само на САЩ, защото палачинката в един момент се обръща. САЩ е далече, а със съседите винаги трябва да сме в добри отношения.
  • 5 Аспарух Танков

    7 9 Отговор
    Всъщност, защо не формулират т.н. удължаване на санкциите :
    ..."до окончателно връщане Крим в рамките на Украйна, както и прекратяване военните действия на руснаците в югоизточната част на страната"

    Коментиран от #11

  • 6 Путин

    14 2 Отговор
    Местя си го в другия крачол!
  • 7 Кики

    12 3 Отговор
    До Аспарух

    ЕС не може да остави санкциите вечни, въпреки, че знае, че Крим няма да се върне никога! По този начин си оставя вратичка (коз)за преговори от най - различно естество.
  • 8 момчилов

    5 16 Отговор
    русия навлезе в последния стадии на бившия ссср от преди разпада.въпросът не е дали ще има разпад,а как ще протече

    Коментиран от #12

  • 9 Тошбиян

    15 3 Отговор
    Фашистите нападнали ссср сега пак се опитват да я шантажират и нападат но с други демократични методи но целта е една да докопат ресурсите на ссср а ние да станем роби с още по тежки окови и никои да не им пречи в поробването
  • 10 Едно и също от век и веков !

    14 3 Отговор
    Колко трудно за Русия да защити убийството на русите в Донбас, дължащо се на съпротивата на ЕС и САЩ. Нима не ни напомня и за години подред дипломатически усилия на Русия с Стара Европа за отпочване на Руско-турската война за освобождаване на България. От век и веков Запада е угроза за славянството и да се натискаме сами в прегръдката на онези които ни желаят "доброто" което за втори път виждаме е просто БЕЗУМИЕ, КЪСОГЛЕДСТВО и ПРОСТТИЯ! СЛАВА РОССИИ ! Да живее България в мир дружба с Русия - единствен гарант че ще ни има и в бъдеще на картата! Слава ПУТИНУ!
  • 11 кроко

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Аспарух Танков":

    Щото все пак имат малко акъл в главата, а и доброто на Украйна им е през оная работа! Ясно им е че Крим никога повече няма да излезе от Русия (не и без бой) и освен това има икономическа игра и то върешна. От тези санкции, колкото и да реват някои отрасли, германците имат пари и изкопуват всичко, дето фалира или е пред фалит. В Гърция го правят още от началото на кризата. Това е начин да унищожат конкуренцията.
  • 12 кроко

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "момчилов":

    Щом пророка деси-стоян казва, значи така ще е!!! Но, нещо сте си объркали ника, гадателю!
  • 13 Защо да не споменем?

    12 1 Отговор
    След Освобождението 1878, Русия се оттегля и не е окупирала. В нова България управлението преминава в ръцете на чорбаджии, търговци, фабриканти, лихвари- банкери, адвокати, лекари които са били свързани с Европа. А интелигенцията от Одеса е била пресирана и подавена по същият начин както и днес - като чужди окупанти и агенти на Русия. Като - Прозападни спада Вазов, предателя Джендо Джедев-Захари Стоянов и множеството от интелигенцията свързана с Европа. Те пропагандират срещу руската окупация и поемат властта у нас довела до Балканска , Първа световна - ние воюваме срещу Русия и Губим територии за които виним Русия че е срещу България. А в България управляват Австро -унгарски владетели Фердинанд и Сакскобурготски. Нека споменем игрите на Чорбаджийските и интелигентските про - западни среди. Русия идва - воюва, носи загуби човешки и финансови за братушки а душманската Олигархия Присвоява достигнатата у нас свобода в своя ПОЛЗА. Така ли е както аз казвам? Или лъжа. Или съм Руски ТРОЛ? Отговора е в историята - 1923 избухва Септемврийското въстание. Жестоко потушено. Както по турско с рязане на глави. И те така до 1944 където народа е водил партизанска война не от добър живот и обърнете внимание - обвиняват Русия че ни е окупирала а цар е Конургота и сме в съюз с Германия срещу СССР! Както се вижда Държавата ни се е управлявала от ПОДЛЕЦИ които винаги са ни противопоставяли на нашите народни чувства на уважение и признателност към РУСИЯ! Що да не споменем, в
  • 14 Защо да не спомена и това?

    8 2 Отговор
    И въпреки предателската про-западна администрация на България след 1944г. Русия с 26 милиона жертви и 4ри пъти ранени и осъкатени, разрушена, разорена, опустошена изнемогващата - ПОМАГА на България до пълното ни оформяне като нормална индустриална държава. А има същества днес който се надсмиват на Русия за туй че живеят дори в по-лоши условия които те създадоха за нас. Това са тези същества със същата про-западна ориентация каквато е водела народа към буржоазна експлоатация от 1878 до 1944 и след 1991 до днес. Играта е "задна прашка по хайдушки". Мъжко хоро където бедняка винаги трябва да е отпред и да го води което им се предлага като превилегия и предопределено предимство! Интересното е че част от народа приема това охотно.
  • 15 А защо да не споменем и това?

    10 1 Отговор
    Когато Русия тръгва да освободят братушките , те сключва поредица договори с Австро Унгария Германия и поема задължения /обезателства/ които са условие за неутралитета на Европа. Но след войната, про-западната администрация у нас ги пренебрегва и въобще не зачита в периода на започналата балканска война. Това довежда усложненията сред съседите и ние губим територия. Стига се до там че се изправяме срещу Русия в Добруджа. А вината е на тези които размътиха водата. Войната не е кафе парти. Войната е много сложна държавна и континентална политика. Но у българската администрация както и днес дипломация ЛИСВА! Плевнелиев, Румбата, Първанов, Стоянов, Желев? Слаби ниви поразени от слънчев удар от главозамайване от заеманата от тях длъжност. Нека добавим че София е бомбардирана не от Русия а от Англия 1943г. Русия не е воювала с народа на България но е в конфликт с про-западната ни предателска администрация! Та нека сме на ясно НА СТРАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е НАШАТА АДМИНИСТРАЦИЯ А РУСИЯ! СЛАВА РОССИИ! Дано народа го разбере! А предателите на народа едва ли.
  • 16 Диди

    1 13 Отговор
    Честито за удължаването на санкциите.Безупречно си заслужиха това..А при следващият път,да замразят париците на Путин и политиците му.Сега се почна от санкции за олигархите,ще се довърши с потерята на Путин.
  • 17 Та нека споменем и това ......

    7 0 Отговор
    При Соца след 1944 за известно време подмолните лъже-патриоти се сливаха и устройваха по върховете докато им отдаде шанса за разграбване на създаденото и сътвореното от народа. То за миг премина в ръцете на днешните Русофоби. И сега ако Русия ни съдейства за трети път да се избавим от Олигархията, ни нямаме шанс отново. Ние нямаме НИТО една партия с програма където народа да е главна движеща сила в държавата. Вижте какво става в момента - БСП сменя плакатите, призивите и афишите а след тях и останалите партии. Веднага следва преориентация и нагласа към тъй наречени обективните условия и обстоятелства. Народа няма лидер и партия. Имаме маскари и това ще ни опропасти!
  • 18 Какво излиза тогава българи мои ?

    7 0 Отговор
    Че единствено Русия бди над нас като звезда Зорница! Че есдинствено за народа ни е само тя една защитница Росия! От векове за векове! Да пази БОГ РОССИЯ и България! Няма ли я Русия няма я и България! Аз тъй мисля от фактите на историята. А вие ако щете? СЛАВА РОССИЯ за да я има България!
  • 19 Бай хой

    3 1 Отговор
    Трошачката на пухени завивки отново изпотрепа рибата.
    Абе ей димитричме, бива ли да си толкова неграмотна? Питай десито какво означава въпросителния в заглавието. То ито май не е чувало за ткива знаци.

    И се говори за продължава е на огра иче ия само към сто(100) лица. Това око не е намаляне или по точ о премахване на санкциите здраве му кажи. И то при условие твърдата позиция на москва по украинските проблеми и още по твърдата позиция на Путин относно Крим.
    Димитрчке как е здравето на чичко шваба? Навремето една комшийка се омъжи за един италианец. Ама голяма късметлийка излезе. Хем богат, хем възрастен, хем болен.
  • 20 Тогава какво ни остава?

    6 1 Отговор
    Вяра, надежда и любов! Вяра че има хора у нас и любов с Русия!
  • 21 ХАСАНЕ

    0 1 Отговор
    Крим си е бил татарски..там е било татарско ханство -- Руската империя и Сталин ги изселват..и украинците и руснаците са един и същ материал

    Коментиран от #22

  • 22 ссс

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ХАСАНЕ":

    Е па преди да е бил татарски, други са били там, така, че дюхай дюдю!
  • 23 Хасане, Хасане да те гушка кой те хване

    1 0 Отговор
    Ако я караме по картунски, всеки да дърпа чергата към него си, ние с всеки трябва да се бием. България е била на три морета, после идват турски моабета, после идва Балкански граници после Първа и втора световна. Та чоджук от кое летоброене ша Га почваме щот преди 681 нас въобще нъй нямало освен Траки а пък за тях Дан говорим. Ръйш ли? Ако имаш булче убаво иди я гушни и нека дай и после мира та да си поспи!