Тема: Украйна

7 Февруари, 2017 16:09 2 475 10

Меркел зове Путин за Украйна

  • ангела меркел-
  • владимир путин-
  • украйна

Тя иска ток да влияе на сепаратистите в Източна Украйна

Меркел зове Путин за Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел е призовала руския президент Владимир Путин да използва влиянието си върху сепаратистите в Източна Украйна, за да спре насилието в региона, съобщи „Ройтерс“.

Двамата са разговаряли по телефона през днешния ден. Държавните лидери са постигнали съгласие за нуждата от повече усилия за поддържане на примирието.

Още новини от Украйна

„Германският канцлер и руският президент постигнаха съгласие за нуждата от нови усилия за установяване на прекратяване на огъня. Техните външни министри и съветници ще останат в контакт“, заяви говорителят на германското правителство Щефан Зайберт.

През последните няколко седмици напрежението в Източна Украйна отново ескалира. В ЕС обявиха готовност за удължаване на санкциите срещу Русия.

От Кремъл потвърдиха за разговора. Путин и Меркел са изразили „сериозни притеснения относно ескалирането на въоръжения конфликт. Същото се отнася и за големия брой човешки загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    9 1 Отговор
    Къде си, Диди?
  • 2 Кики

    6 2 Отговор
    Диди идва по-късно. Рутинния отговор на Путин: Ще видя какво мога да направя. Това е достатъчно за Меркел

    Коментиран от #5

  • 3 ключаря

    5 1 Отговор
    Не може да бъде!Диди, Кики ... - жени!
    Диди не ми късай сърцето, появи се като Феникс от нищото, само се появи!
  • 4 Morgoth

    3 7 Отговор
    Аха, значи нарастването на напрежението е било прелюдия към срещата на Меркел и Путин. Почти сигурен съм, че накрая Путин ще размени сепаратистите за Крим. И това няма да е лоша сделка, стига да се постигне траен мир.
  • 5 Morgoth

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Това е рутинният отговор за пред медиите, за пред Меркел е "Свали евро-санкциите, признай Крим за руски и ще се оправя с тези сепаратисти за 24 часа."

    Коментиран от #7

  • 6 Кики

    2 1 Отговор
    До Morgoth

    Точно това имах предвид в моя коментар - санкциите.
  • 7 кроко

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Няма да ги даде Донбас и Луганск. Няма и причина да го прави - на всеки му е ясно че Украйна е пред разпад, фалит и т.н.
  • 8 раптор

    22 4 Отговор
    Украинците какъв автогол си вкараха... Ау ау ау! И такива смело, нагло, гордо се засилиха! Не ми е жалко за тях. АМА И 1 ГРАМ! Как така им скимна да си унищожат отношенията с Русия, все още не мога да проумея. Съседна държава мастодонт, своенравна, мощна и ти да се силиш чак да я обявяваш за враг. Такава глупост и американците не могат да те накарат да направиш освен ако не си надарено тъп.
  • 9 Кики

    17 0 Отговор
    До Раптор

    Много точен коментар. Още веднъж трябва да си спомним приказката, че със съседите трябва винаги да имаме добри отношения!

    Коментиран от #10

  • 10 раптор

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "Кики":

    Ти мани другото, ама Украйна в замяна на лошите си отношения с Русия, които явно ще траят доста време, получи лоши отношения с всички останали. Никой не ще и да чува за тях. Техните политици се разнасят като просячета. Просяченко на всички им е ясно, че отговорен единствен за продължаването на касапницата, ама все още се правят, че не забелязват от толерастия и нали да не излезем руснаците прави. На нас правото винаги ни го умаловажават. Видиш ли Русия е огромна, сурова, там хората са мечки и не са изискани като всички нас, бившите колониалисти, поробители на десетки народи.
Новини по държави: