Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 18:35, обновена 8 Февруари, 2017 18:48 898 0

Японският премиер "четка" Тръмп с подаръци

  • шинджо абе-
  • доналд тръмп-
  • подаръци-
  • среща-
  • голф

Шиндзо Абе и Доналд Тръмп ще "топлят" отношенията между Япония и САЩ на голф във Флорида

Японският премиер "четка" Тръмп с подаръци - 1
Снимка: БТА/АР

Япония търси свой собствен подход за сближаване с радикалния президент на САЩ Доналд Тръмп. В края на настоящата седмица японският министър-председател Шиндзо Абе ще се срещне с държавният глава в Белия дом, след което двамата ще отлетят към слънчевата Флорида, за да поиграят голф, пише "Бизнес Инсайдър".

В петък Абе и Тръмп ще разговарят в американската столицата Вашингтон, а след това ще посетят клуба "Мар а Лаго" във Флорида, който е собственост на президента.

Даването на подаръци е неизменна част от японската култура. На предишната среща между двамата през ноември японският премиер подари на Тръмп високотехнологичен стик за голф, а според информация, този път правителството на страната на изгряващото слънце се е подготвило да инвестира в Америка, създавайки работни места.

"Надяваме се, че във Флорида двамата лидери ще задълбочат отношенията и доверието по между си", заяви генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА