9 Февруари, 2017 19:24 1 496 2

Маккейн vs.Тръмп: Войната продължава

  • джон маккейн-
  • доналд тръмп-
  • ал кайда
Маккейн vs.Тръмп: Войната продължава - 1
Снимка: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп възобнови старата си вражда със сенатора от Аризона Джон Маккейн. Стопанинът на Белия дом определи своя съпартиец и ветеран от Виетнам като „човек, който е губил толкова дълго време, че не знае как би могъл да спечели отново“.

Тръмп се изказа остро и за негативните коментари на сенатор Маккейн по повод дипломатическата му неопитност. Наскоро сенаторът критикува първата му специална операция зад граница.

Белият дом многократно заяви, че нападението срещу база на съюзник на „Ал Кайда“ в Йемен е "успех". Само че по време на атаката и кръстосания огън загинаха американски командос и негова млада сънародничка.

"Въпреки че много от целите на неотдавнашното нападение в Йемен са били изпълнени, аз няма как да опиша една операция, която води до загуба на американски живот, като успех," заяви Маккейн.

Тръмп бързо отвърна на сенатора, който е председател на Комисията по въоръжените сили в Горната камара на Конгреса.

"Сенатор Маккейн не трябва да говори за успеха или провала на мисията пред медиите. Taкa само окуражава врага!“, написа Тръмп в социалната мрежа.

"Той е губил толкова ....... дълго време, че не знае как да печели повече. Просто погледнете кашата - страната ни е затънала в конфликти по цялата Земя“, заключи президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел

    23 3 Отговор
    Не зная защо, но Тръмп ми е много по-симпатичен. той е бизнесмен, освен това е и човек на диалога. А маккейн е живо олицетворение на войната. Този човек плаши. Вероятно в стаята си има картечница и сутрин още като стане пуска един откос хаосни към стената, за добро утро? Вероятно с димяща граната сигнализира да му донесат кафето? Е просто е много войънственн. такива хора ме плашат. Сякаш те гледат през планшет за изстрелване на ракети?
  • 2 Колумб

    16 2 Отговор
    Това изчадие макейин трябва да гори в ада! Наистина Америка е затънала навсякъде в конфликти! Дори европейците ги мразят!