Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 00:14 1 660 2

100-годишен британски летец се завърна на поста си

  • 100-годишен-
  • летец-
  • кралски военновъздушни сили-
  • самолет-
  • спитфайър

Макар и на преклонна възраст, ветеранът Рей Робъртс отново почувства какво е да летиш с боен самолет

100-годишен британски летец се завърна на поста си - 1
Снимка: Wikipedia, изображението е илюстративно

100-годишен бивш пилот на Кралските военновъздушни сили се качи в самолет от Втората световна война, за да чества стогодишнината на летище, изиграло ключова роля в Битката за Британия.

Макар и с малко помощ, Рей Робъртс от Маргейт се дотътри до пистата на летището "Бигин Хил" в графство Кент, за да излети с емблематичния изтребител "Спитфайър", пише "Белфаст Телеграф".

Двуместната машина бе управлявана от капитан Питър Кинси, който припомни на ветерана какво е да бъдеш в небето с боен самолет.

Летище "Бигин Хил" е един от командните центрове, разпределял изтребителите "Ураган" и "Спитфайър" на Кралските военновъздушни сили при защитата на Острова по време на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    1 2 Отговор
    Моето ВМВ е по - хубаво и по - бързо . 450 коня . Направил съм го на газ и нищо не гори .
  • 2 Васичка Атанасова

    2 0 Отговор
    ТОВА Е ЩАСТИЕ
    БИХ БИЛ ВЪВ ВЪЗТОРГ АКО БЕШЕ ПИЛОТИРАН ОТ САМИЯ НЕГО
Новини по държави: