16 Февруари, 2017 15:51 1 345 17

НАТО увеличава присъствието си в Черно море

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • черно море-
  • присъствие-
  • учения-
  • русия-
  • сащ

Столтенберг заяви, че НАТО не цели да предизвика конфликт

НАТО увеличава присъствието си в Черно море - 1
Снимка: БТА/ AP

НАТО увеличава военното си присъствие в акваторията на Черно море, заяви генералният секретар Йенс Столтенберг, цитиран от сайта на алианса.

„Нашата цел е да предотвратим конфликт, а не да предизвикаме такъв“, заяви Столтенберг след среща на министрите на отбраната на страните-членки.

Разширеното присъствие означава допълнителни учения и общи дейности на съюзниците с участието на военноморските и военновъздушни сили. Всичко това ще бъде в съгласие с международните ни задължения, заяви Столтенберг.

Натовските страни са се разбрали да увеличат и усилията си по отношение на киберсигурността. „Киберсигурността е основен приоритет на НАТО“, заяви генералният секретар на алианса.

Той подчерта, че НАТО иска да поддържа диалог с Русия и не иска нова Студена война. „Нашият диалог с Москва трябва да е базиран на основни принципи, сред които уважаване териториалния интегритет на всички страни, включително Украйна“, заяви Столтенберг.

Той коментира и призива на министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис всички страни да поделят задълженията си и да допринасят за бъдещето на алианса и способностите му за отбрана.

Йенс Столтенберг заяви, че силата на алианса зависи от справедливото споделяне на тежестта между отделните страни, визирайки плановете всяка да отделя 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681 БЪЛГАРИЯ

    18 2 Отговор
    Ей натовски сбърканяк махай тия гимии от черно море да не ми пречат , че на лято отивам на морето да си почивам .
  • 2 Brown

    16 3 Отговор
    Оффф, пак морето ще стане кафяво от натовски кораби!
  • 3 sss

    8 2 Отговор
    ееешс, как! ше се учат да си сменят памперсите за норматив
  • 4 Kcaniba

    10 5 Отговор
    Пълни памперси!!!
    Майка краварскаа!!!
    Не целяли конфликт, а само надъхват нацитата от Киев, за ескалациата на гражданската война! ;)
  • 5 onq s konq

    5 11 Отговор
    Как да ви се обясни че ако в Черно море няма НАТО,ще има СССР?Не ви ли стигат 45 ГОДИНИ БАЙТОШОВЩИНА И ЗАТВОРНИЧЕСКИ ЖИВОТ?...и св..ки на партийния секретар със родословие някъде от околностите на гара Бов?!Същите тия червени изроди с манталитет на полуидиоти както във икономическо,така и във морално отношение,тия които отнеха с едно щракване на пръстите ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТА и после го прекарваха през иглени уши за да му дадат 1/?!/ декар за лично ползване по постановление не знам кое си...ПАК ТЯХ ЛИ СИ ИСКАТЕ?Е няма стане ваща работа...ама ПОСМЪРТНО!

    Коментиран от #6

  • 6 на коня под опашката

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Хихихихихи, цвилещия тотално изтрещя.
  • 7 681 БЪЛГАРИЯ

    9 3 Отговор
    Оня с Коня . Коньо пак много лошо цвилиш бе що така а? Май пак си пасал от тревата пръскана с американска отрова .
  • 8 Петър Папазов

    10 1 Отговор
    Ясно е че и Русия ще увеличи присъствието си. Само тъпанари могат да се радват на НАТО в Черно море.
  • 9 ИСТИНАТА БЪЛГАРИНО

    5 10 Отговор
    НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СБЪРКАНА НАЦИЯ !!!ПРИЕХА НИ В ЕС НАЙ-БОГАТИЯ СЪЮЗ ВСИЧКИ СА УСТРЕМЕНИ КЪМ НЕГО (СИРИЙЦИТЕ НЕ БЯГАТ КЪМ РУСИЯ А ИСКАТ В ЕС) !!!ПРИЕХА НИ В НАТО НАЙ-МОГЪЩИЯ ВОЕНЕН СЪЮЗ СЪЗДАВАН НЯКОГА НА ЗЕМЯТА !!! НО НИЕ ПЛАЧЕМ ЗА ПУТИНИСТАН ,ЖЕЛАЕМ ГО И ПЛЮЕМ ПО СЪЮЗНИЦИТЕ СИ !!!НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ЕС И НАТО !!!ИСКАМЕ ДА СМЕ ЧАСТ ОТ АЗИАТСКАТА ИМПЕРИЯ РУСИЯ!!! В РУСИЯ ГРУПА ОЛИГАРСИ И АГЕНТИ НА КГБ ПРИТЕЖАВАТ 90 %ОТ БОГАТСТВОТО А РУСКИЯ НАРОД ЖИВЕЕ В НИЩЕТА И СЕ НАЛИВА С ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ВАНИ ЗА ДА СЕ УТЕШИ !!! РУСКИТЕ ЖЕНИ СЕ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ПО СВЕТА !!!РУСИЯ Е НА ЧЕЛНО МЯСТО ПО ЗАРАЗЕНИ СЪС СПИН И ЗАГИНАЛИ МЛАДЕЖИ ОТ АЛКОХОЛНО НАТРАВЯНЕ !!!ЖУРНАЛИСТИ СА РАЗСТРЕЛВАНИ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД С ЦЕЛ СПЛАШВАНЕ НА РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ !!! А ДЪШЕРИТЕ НА ВОЖДА ВОВА СА В ЛОНДОН И СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА !!!

    Коментиран от #11

  • 10 Кака Пена

    6 5 Отговор
    С други думи, международното право, а именно Конвенцията от Монтрьо, да върви на кучето под опашката.
    Тия напъни "да предотвратим конфликт" чрез демонстрация на сила крият един много, ама много сериозен риск - НАТО има пълно превъзходство над Русия (в жива сила 4:1, танкове 3:1, самолети 3:1 и кораби 10:1) и руснаците ще употребят тактическо ядрено оръжие още от самото начало. Нали се сещате кой ще го отнесе?
    Разбира се, такива като Столтенберг са твърдо убедени, че Русия просто ще вдигне белия байряк.
  • 11 Кака Пена

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНАТА БЪЛГАРИНО":

    Нещо много си се развълнувало, какиното.
    Я ни обясни защо България е на първо място в света по смъртност и защо е най-бедната страна в Европа?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 onq s konq

    4 12 Отговор

    До коментар #11 от "Кака Пена":

    Би ли посочила ИЗТОЧНИКА на инфото ти че БГ е с най-висока смъртност в света бе куко Пено?И още 1 въпрос в личен план-След като страната ни е най-бедна в Европа,ТИ що не си се преселила още в ЛЮБИМАТА ТИ МАТУШКА РУС?

    Коментиран от #16

  • 13 кроко

    3 10 Отговор

    До коментар #11 от "Кака Пена":

    Пак поизлъга малко како Пено, България не е на първо а на трето място по смъртност и си пропуснал да отбележиш, че малко под нас на 11 място в този неприятен рейтинг е и тойта любима Русия за която ти обичаш да тролиш. А проклетите САЩ против които ти обичаш тук да тролиш са чааак на 95 място.
  • 14 Венера

    6 4 Отговор
    Следващия път Кук може да кукува на дъното на Черно море. Тия руснаци не са като ония руснаци.Само българите си останахме ахмаци
  • 15 hfjjfjf

    9 1 Отговор
    Черно море е място за почивка - там се къпем и водим децата си!
    Не ни трябва НАТО нито РУСИЯ да цапа морето! Да си воюват и да си ги мерят някъде другаде! Писнаха ми вече! После Русия ще увеличи присъствието си - може и Китай да дойде в Черно море - що не и Северна Корея! Нещастници!!!
  • 16 Трол

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Усещам те аз как безплатно се образоваш в този сайт! Води си бележки:
    Търсиш в Уикито и ще намериш,че ако не е първата е една от първите по смърност с коефициент-15.7 на хиляда. Относно миграцията към Русия, в нета потърси-интерактивна миграционна карта на света. Там ще видиш,че в Русия мигрират повече хора отколкото я напускат. Дори и в Румъния е така. За България потока е навън. А кой ще ходи в Русия не е твоя работа. Научи си урока и си дай бележника да ти го разпиша.
  • 17 8888

    2 0 Отговор
    Оня с коня не е лошо да се пообразова.Не е лошо и да разбере, че ссср-то е дело на банкерите от фед и техни агенти, които не са руснаци. Целта им е да турят ръка на природните богатства на Русия и да унищожат ПРАВОСЛАВИЕТО. Затова избиват и царското семейство. Тъкмо да осъществят плана си, дъртият грузинец им разкатава фамилията. От безсилна злоба му прикачват какви ли не сатрапски епитети. И той е такъв, но за тях.
    Много западни политици и сега казват, че основен враг им е православието.
    Та това е причината да дойде комунизма и в България. Само че сега дъртите комуняти предадоха щафетата на деца и внуци. Промяна има, но към по - лошо. Е това е накратко. Ако искаш търси, чети, образовай се. Ако не, иди на инструктаж на Козяк.