17 Февруари, 2017 09:00 1 089 0

Европа не трябва да се поддава на исканията на Тръмп

  • жан - клод юнкер-
  • донадл тръмп-
  • европа

Според Жан - Клод Юнкер Европа трябва да инвестира по-ефективно в отбрана

Европа не трябва да се поддава на исканията на Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Европа не трябва да се съобразява с исканията на президента на САЩ, относно увеличаването на разходите за отбрана. Това беше заявено от председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер, цитиран International Business Times.

Според него хуманитарната помощ, която Европа осигурява, също може да се възприема като разход за отбрана.

„Това е искане от много години. Против съм да му се поддаваме“, заяви Юнкер. Той говори в кулоарите на конференцията в Мюнхен.

Председателят на ЕК подчерта, че ако Германия повиши разходите си за отбрана от 1.2% от БВП до 2%, то страната вече няма да има бюджетен излишък.

„Не ми харесва американските ни приятели да стесняват тази концепция за сигурност просто до военните. Редно е да се помисли за съвременна политика на стабилност.

Ако разгледаме какво прави Европа в областта на отбраната, в областта на хуманитарната помощ и развитието, тогава сравнението със САЩ ще бъде много по-различно. Съвременната политика не може само да цели повишаване на разходите за отбрана. Европа трябва да е по-ефективна в харчовете си за отбрана. Това е важно“, заяви Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: