Last news in Fakti

17 Февруари, 2017 16:17 823 4

Меркел обеща на НАТО: Ще харчим повече за отбрана

  • германия-
  • нато-
  • отбрана-
  • разходи-
  • ангела меркел-
  • сащ

В Уелс през 2014 година Германия подкрепи решението за разходи в размер на 2% от БВП

Меркел обеща на НАТО: Ще харчим повече за отбрана - 1
Снимка: БТА/ AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че страната възнамерява да увеличи разходите за отбрана – в съответствие с целите на НАТО, съобщи Euronews.

„В Уелс през 2014 година Германия подкрепи решението. Ангажиментът ни не е отпаднал. Възнамеряваме да продължим по този път“, заяви германският канцлер.

Американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти призова всички страни-членки на алианса да отделят 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана.

Подобен призив отправи и министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис, който заяви, че Вашингтон ще намали ангажимента си към НАТО, ако това желание не бъде удовлетворено.

Вчера българският министър на отбраната в служебния кабинет Стефан Янев заяви, че „е необходимо провеждането на национален дебат по отношение на разходите за отбрана“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 0 Отговор
    Браво! Елате си купете калашници от България.
  • 2 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    европа трябва да вдигне военния си бюджет за да стане по-малко зависима от сащ в нато и да не се налага да я рекитират разни недоразумения като сегашния американски президент.
  • 3 БУК

    3 0 Отговор
    Послушното зайче изпълнява желанията на своя "вълк"!
    Нямат никакъв собствен избор от 1945 насам и още дълго ще е така, освен ако пак не обявят война на Русия.
    Чакат само заповед от америка.
  • 4 незнайко

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че страната възнамерява да увеличи разходите за отбрана – в съответствие с целите на НАТО. КОЙ Я НАПАДА ЗА ДА УВЕЛИЧАВА РАЗХОДИТЕ ЗА ОТБРАНА? Май окончателно доказва, че е марионетка в ръцете на САЩ. Ние дали сме съгласни - никой не ни пита.
Новини по държави: