18 Февруари, 2017 13:57 991 3

Могерини: ЕС е много по-силен, отколкото осъзнаваме

  • федерика могерини-
  • ес-
  • мюнхен-
  • мюнхенска конференция-
  • сигурност-
  • нато

Могерини заяви това по време на Мюнхенската конференция по сигурността

Могерини: ЕС е много по-силен, отколкото осъзнаваме - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз е много по-силен, отколкото ние, европейците, осъзнаваме. Това заяви Федерика Могерини, върховен представител на блока по външните въпроси.

Тя заяви това по време на Мюнхенската конференция по сигурността, на която се обсъждат ключови въпроси за бъдещето на общността.

Могерини говори и за бизнес отношенията между Европейския съюз и Съединените американски щати. Тя заяви, че 80% от чуждестранните директни инвестиции в САЩ идват от Европа.

Дипломатът заяви също така, че исканите от САЩ 2% от брутния вътрешен продукт разходи за отбрана трябва да се дебатират сред страните-членки на алианса. „За да са ефективни разходите, европейците трябва да харчим заедно“, заяви Могерини.

53-ото издание на конференцията в Мюнхен събра на едно място лидери и представители на десетки страни. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс потвърди подкрепата на Вашингтон към НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 1 Отговор
    Само така, нека сега противниците на евросъюза да се пукнат от яд.

    Коментиран от #2

  • 2 йес мамо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Аз не съм противник на ЕС. Но не съм и привърженник, при условие, че от ЕК и редица юрокомисари идват катаклично смъртоносни за нас наредби. Примерно - вдигане възрастта на пенсиониране. Живота бил с по-голяма продължителност? Къде? У нас е точно обратното, с по-висока смъртност. Е, значи хем ще плащаме по-дълго, хем нямад ас е пенсионираме, хем ще храним тлъстите пенсии на разни депутати и други бюрократи? Е, какво да му харесваш на ЕС? т другас трана и с него и без него, ядовете няма да изчезнат, тогава какво дан е му харесваш? Сбъркан свят със сбъркана система за много отношения е. И нямад ас е пукна от яд. Защото не съм искал ЕС - това е ликвидация на суверинитета ни, но не съм и против ЕС - при правилните Закони - това е една голяма държава. Има плюсове има и минуси. няма да се пукна да знаеш! Само че не вярвам на политиците вече.
  • 3 Baj

    1 1 Отговор
    Точно №2 Ключът са законите. Има ги, но в България не се прилагат. Затова сме бедни и корумпирани. Ако не бяхме сега щяхме да се ме много добра икономика и много ЕС инвеститори щяха да имат централи у нас, а не да се чудят гнилите ябълки дали няма да им откраднат бизнеса , или да ги занулят. Така че по-скоро Москва е виновна, че ни натресе комунизма отколкото ЕС , който ни казва спазвайте си законите.
Новини по държави: